Patrocinat |
Celler Masroig

De la vinya a la copa: el Celler Masroig presenta el seu nou vi novell

Aquest dissabte s'ha celebrat la Festa del Vi Novell, que ja arriba a la 15a edició

El moment més esperat de la vetllada va ser l'espinjolament de la bóta
Redacció
17/11/2025
3 min

Les instal·lacions del Celler Masroig, al Priorat, estan pensades, sobretot, per elaborar un vi de qualitat però ha tornat ha quedat clar que també són excel·lents per organitzar celebracions. Aquest dissabte 15 de novembre han acollit la 15 ena edició de la Festa del Vi Novell, que és la mvillor manera de donar la benvinguda a la nova collita i de celebrar el final de la verema. Música en directe, parlaments, degustació de productes de qualitat, salutacions i abraçades entre els assistents i, sobretot, l'espinjolament de la bota, que és el moment més esperat.

El vi novell d'aquest any, que, com cada edició, va convèncer el públic, és de color robí intens i brillant, ofereix aromes de fruita vermella madura –cirera i maduixa–, que es complementen amb notes làctiques i records de llaminadures. "És un vi molt suau en boca, és agradable i marida molt bé amb un aperitiu, amb un pa amb tomàquet o amb unes olives", explica Alain Gómez, l'enòleg del Celler Masroig. En tractar-se d'un vi jove, que només fa unes dues setmanes que s'ha embotellat, recorda molt la fruita fresca. "És un vi per compartir", conclou l'enòleg.

I això és exactament el que van fer dissabte els centenars de persones que van participar a la Festa del Vi Novell. Compartir el vi i, sobretot, una bona estona. Les instal·lacions van obrir les portes a les 19.30 h i cap a les 20.00 h va començar el concert de Silver Monkeys, el grup de versions que va presentar el seu espectacle Wellcome to the Jungle i que va fer ballar tots els assistents. Després de l'últim acord de la banda, va ser el torn de la padrina del vi novell d'enguany, Marta Clot, sommelier nascuda a Granollers i divulgadora de vins (@ladelsvins). Les seves paraules van donar lloc al moment més esperat de la vetllada: l'espinjolament de la bota, una experiència que es porta a terme des de fa generacions, coincidint al calendari amb la celebració de Sant Martí, per fer honor a la dita: "Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi".

Mentre el públic gaudia d'aquest homenatge a la cultura i la tradició, també podia tastar l'oli nou i degustar altres tapes gastronòmiques de proximitat. Mentre la bota no parava de rajar va començar la sessió Flaixbac Live & Loud, amb els DJ Carles Pérez i Andreu Presas, que van posar el ritme i el punt final musical de la nit.

Recuperar la producció

El vi novell, fet a partir d'una base de garnatxa i també amb carinyena, la varietat per excel·lència del Celler Masroig, ja es pot comprar a les botigues especialitzades i a la botiga online del Celler Masroig. L’etiqueta de l'ampolla, que es renova cada any, ve signada per JAJAJA Studio, els guanyadors del III Concurs d’Etiquetes del Vi Novell. Amb un disseny dinàmic i colorista, l’estudi ha representat la festa, la gent i el moment de l’espinjolament de la bota, símbol de tradició catalana que el celler ha fet reviure.

El nou disseny de les etiquetes del Vi Novell del Celler Masroig

Després de tres anys amb una producció molt reduïda per culpa de la sequera, aquesta verema ha permès recuperar la producció habitual. "Hem tingut una producció normal, no excessiva, i de qualitat molt bona. La vinya no ha patit malalties i la producció ha estat òptima", explica l'enòleg Alain Gómez. La verema d'enguany es va haver d'avançar per una onada de calor que hi va haver a mitjans d'agost.

Premi a l'excel·lència

El Celler Masroig es va fundar el 1917. És una cooperativa integrada per diferents famílies de pagesos que ha viscut un creixement exponencial en els darrers temps. I aquest any és especial. Per una banda, el Celler celebra els 15 anys de la Festa del Vi Novell, però, per altra banda, el passat mes de juny el seu vi Les Sorts Vinyes Velles 2020 va ser distingit com el Millor Vi Negre 2025 del Concurs Mundial de Brussel·les i va obtenir la distinció de Gran Medalla d’Or. El prestigiós premi, en un concurs en què van participar 7.165 vins de 49 països diferents, és la millor demostració del salt qualitatiu del Celler Masroig.

stats