Especials 14/05/2012

"Volem demostrar que encara som aquí, que som més i tenim més força i menys por"

Des de la plaça de Catalunya, quatre testimonis expliquen a l'ara.cat com veuen el moviment 15-M, a un dia del seu aniversari

Laura Díaz-roig
2 min
José Luis Romero, d'Afectats per la hipoteca

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Van tornar a la plaça de Catalunya dissabte passat, després d'una manifestació massiva pel centre de Barcelona, i ara se senten amb més força i consideren que estan més ben organitzats. El moviment 15-M celebra demà el seu aniversari, però la plaça és, des de fa tres dies, un espai de debat i xerrades per buscar solucions a la crisis social i econòmica.

José Luis Romero, de la plataforma Afectats per la Hipoteca

"Nosaltres vam sorgir del 15 de maig de l'any passat i ara, en l'aniversari del moviment, seguim recollint signatures per a la iniciativa legislativa popular que volem presentar. La gent està encara més implicada que l'any passat perquè aquest cop ens estaven esperant".

Adrian Risquez, 'iaioflauta'

"En aquest moviment hem vist molta joventut i trobàvem a faltar que els joves sortissin al carrer. Ens va tocar viure 40 anys defensant el poc que avui tenim i estem dient a la gent que no ho podem perdre perquè en aquells temps ens va costar molt. Estem dient a les noves generacions que no volem que visquin pitjor que nosaltres, sinó millor. Hem de fer un canvi i com més siguem al carrer més força tindrem.

Marc, de la Comissió Cuina

"Estic aquí pel record de l'any passat i per demostrar que encara som aquí, que som més, tenim més força i menys por. A la Comissió Cuina apleguem el menjar que dóna la gent i intentem fer plats creatius i que pugui menjar tothom, sempre sense interrompre debats i assemblees".

Adrian Solanas, estudiant

"Crec que aquest any hi ha menys gent però comença a funcionar tot un altre cop. Estem ficats en el moviment estudiantil i universitari: la lluita ha estat molt forta tot l'any perquè veiem que l'augment de les taxes ja és aquí i molts companys nostres l'any que ve no podran estudiar perquè no podran fer front a l'augment de taxes. Venim a coordinar-nos amb gent de secundària i professors per encarar l'atac que patim a la universitat pública.

stats