SERIE A

La Federació italiana confirma la sanció de 10 mesos al tècnic de la Juve Antonio Conte

La sanció forma part del cas sobre partits pactats, apostes i frau esportiu del futbol italià

El tribunal d'apel·lació de la Federació de Futbol d'Itàlia (FIGC) ha confirmat avui la sanció de 10 mesos d'inhabilitació imposada en primera instància a l'entrenador del Juventus de Torí, Antonio Conte, pel cas de l'escàndol de partits pactats i frau en apostes esportives. Conte, que amb el Juventus és el vigent campió del campionat italià, no podrà exercir com a entrenador durant aquest període en ser considerat culpable de no informar les autoritats que coneixia les irregularitats que es cometrien durant un partit quan era entrenador del Siena la temporada 2010-2011.

L'entrenador juventí, que sempre s'ha declarat innocent, recorrerà ara davant el Tribunal d'Arbitratge del Comitè Olímpic italià. A l'inici del procés esportiu, Conte havia decidit pactar una pena de dos mesos d'inhabilitació, però el jutge va desestimar la sanció i va condemnar el tècnic a 10 mesos.

En l'apel·lació, el tribunal ha confirmat la pena, encara que només l'ha considerat culpable d'omissió en el cas d'un dels dos partits sobre els quals estava acusat l'Albinoleffe-Siena. D'altra banda, el tribunal ha reduït de vuit a sis mesos la sanció al segon entrenador juventí, Angelo Alessio.

En la sentència d'apel·lació també s'ha confirmat l'absolució del defensa del Juventus de Torí, Leonardo Bonucci, així com del seu company d'equip Simone Pepe.

També es va confirmar la innocència d'altres jugadors imputats com Marco di Vaio, Salvatore Masiello, Daniele Padelli, Giuseppe Vives i Nicola Belmonte, mentre que van confirmar els sis mesos d'inhabilitació per omissió de denúncia per al jugador del Bolonya Daniele Portanova.

Els jutges van acollir l'apel·lació del Grosseto, que havia estat exclòs de la Sèrie B (segona divisió) i retrocedit a divisions inferiors, mentre que va confirmar el descens del Lecce, que militava a segona. També es va confirmar la inhabilitació de tres anys del futbolista del Siena Emanuele Pesoli, que fa uns dies es va encadenar a la seu de la Federació de Futbol com a protesta.

Aquestes sancions s'emmarquen en l'escàndol per l'existència d'una trama, amb ramificacions a l'estranger, que va condicionar o intentar condicionar durant diversos mesos i fins a la temporada 2010-2011 els resultats d'alguns partits de diverses categories del futbol italià.

La investigació per la Justícia ordinària continua, mentre que per la via esportiva ja s'han celebrat diversos processos esportius, en què s'han vist implicats diversos clubs i jugadors tant de la Primera com de la Segona Divisió, així com de categories inferiors.