BARÇA
Esports 12/09/2013

Conflicte d'interessos entre el Barça i el Barcelona de Guayaquil per l'ús de la marca 'Barcelona' a l'Equador

El club català vol defensar la seva marca a l'Equador sense topar amb aquest altre club, fundat per catalans

Toni Padilla
2 min
L'escut del Barcelona de Guayaquil

BarcelonaEl Barça ha vist com l'Institut equatorià de la propietat (IEPI) li ha denegat registrar la seva marca per protegir-la davant imitacions. El club ja fa anys que registra la marca a diferents mercats com a mesura de protecció per evitar falsificacions, però a l'Equador el cas no és senzill, ja que existeix un club, el Barcelona de Guayaquil, considerat com un dels més estimats de la lliga local. Amb més de 50 anys de tradició, el Barcelona de Guayaquil ha arribat a finals internacionals, guanyat lligues i és dels clubs més populars. La seva existència doncs, no ha permès registrar la marca al Barça, que està en negociacions amb l'IEPI per trobar una solució que no porti problemes a cap dels dos clubs.

El Barcelona de Guayaquil, fundat per catalans, ha fet un comunicat en que recorda que "és el legítim propietari de la marca Barcelona al seu estat. És un fet públic que el nom 'Barcelona' identifica en primer lloc al Barcelona Sporting Club. El Futbol Club Barcelona ha demanat el registre de la marca 'Barcelona' a l'Equador"

Els dos clubs ja han deixat clar que no volen iniciar una guerra entre ells i es mostren disposats a parlar per trobar solucions. L'ARA ha consultat amb el Barça el cas i l'entitat catalana deixa clar que no vol crear problemes al club equatorià, però buscarà una fórmula per evitar falsificacions de productes amb la imatge del club a l'Equador. Segons el diari 'Expreso', el Barcelona de Guayaquil va defensar els seus drets presentant una reclamació quan va saber de la petició del Barça. En el passat els dos clubs han jugat tres cops partits amistosos, el darrer els anys 80.

stats