EL CLÀSSIC
Esports 26/02/2013

El Barça busca la final de Copa davant el Madrid i posar Mourinho contra les cordes

El clàssic torna al Camp Nou amb la polèmica sobre Undiano Mallenco escalfant una mica més l'ambient

Efe
3 min
Cesc, després de marcar al Bernabéu

BarcelonaEl clàssic aterra al Camp Nou amb la final de Copa en joc després de l'empat 1-1 del partit d'anada al Santiago Bernabéu. A l'espectacle futbolístic s'ha sumat, en les hores prèvies al clàssic, la polèmica. La presència del navarrès Undiano Mallecano, àrbitre de la final entre els dos equips a la Copa del Rei 2011, va fer que Jordi Roura recordés la seva "permissivitat". Ràpid va respondre José Mourinho, i va assegurar que "en el passat el Barcelona donava lliçons d'esportivitat".

En l'apartat esportiu, la igualtat marca un partit que atura el món del futbol. Fins avui, en els quatre clàssics, una victòria per a cadascun d'ells: a la Supercopa d'Espanya, que es va emportar el Reial Madrid pel valor doble dels gols fora de casa; un empat en el partit de la lliga al Camp Nou, i un altre al Bernabéu, a la Copa.

La pressió és per al Reial Madrid. Amb la Lliga molt complicada i a les portes d'un nou clàssic −que es jugarà dissabte al Bernabéu−, l'equip de José Mourinho està obligat a reivindicar-se en una setmana en la qual necessita aixecar el cap a Barcelona i a Manchester.

El Barça haurà de reinventar-se després dels dubtes que han aparegut després de la derrota europea a Milà i la poc convincent victòria a la Lliga contra el Sevilla. Davant el Milan, els blaugranes van demostrar la seva incapacitat per superar un rival parapetat enrere, que va tallar les vies de producció dels catalans. A més, van encaixar dos gols davant un equip que va jugar a la contra. Preocupació pels problemes en defensa després d'onze partits consecutius sense deixar la porteria a zero, un inconvenient afegit per als de Jordi Roura. A banda d'assegurar-se la presència en una final copera, el clàssic servirà als blaugranes per donar una tornada al seu dibuix tàctic, tal com es va poder observar a la segona part davant el Sevilla.

Amb David Villa com a nou i fixant els centrals, Messi va tenir més opcions a la mitja punta, però també la profunditat de Dani Alves a la banda dreta va permetre més opcions en atac per als blaugranes, així com l'entrada de Cristian Tello com a extrem esquerre. El principal dubte consisteix en si el Barça redibuixa el seu esquema d'atac i decideix prescindir d'un dels centrecampistes, Cesc Fàbregas. D'aquesta manera, Iniesta tornaria a la medul·lar, Pedro entraria per la banda, Messi actuaria de mitjapunta i Villa, com a nou.

Per al Reial Madrid arriba l'hora de la veritat. La seva temporada està en joc en vuit dies i en dos estadis mítics −Camp Nou i Old Trafford−, on pot assaborir l'èxit o patir el fracàs amb tres mesos de temporada al davant que serien molt llargs per a tothom sense opcions de títols. Aferrat a la imatge del seu líder, Cristiano Ronaldo, que ha marcat en els cinc últims clàssics al Camp Nou, i amb la sorprenent irrupció d'un Kaká en un gran moment físic que es guanya opcions de titularitat després d'encadenar tres brillants partits, el Reial Madrid arriba amb tot al clàssic, llevat de la presència del seu capità, Iker Casillas, única absència per lesió.

Els dubtes de Mourinho sobre l'onze són públics. No els va ocultar, el tècnic portuguès, que té tres llocs per decidir. El bon rendiment de Rafael Varane li trastoca les idees en defensa, l'enèsima resurrecció de Kaká el centre del camp i el baix moment de Karim Benzema i Gonzalo Higuaín la zona del nou. Torna Sergio Ramos i Mourinho medita si com a central o lateral dret. Amb la primera opció, Varane, autor del gol de l'anada, seria suplent. Amb la segona, el sacrificat estaria entre Fabio Coentrao i Álvaro Arbeloa.

Xabi Alonso aparca la seva pubàlgia per prendre el comandament de l'equip. Al costat de Sami Khedira intentaran dinamitar la zona de creació blaugrana i enllaçar amb Mesut Özil. Cristiano partirà de l'esquerra i Kaká sembla guanyar opcions a Di María, com Higuaín a Benzema, després del seu gol de Corunya.

Alineacions probables

Barça: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Villa i Messi.

Reial Madrid: Diego López; Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Coentrao; Khedira, Xabi Alonso; Di María o Kaká, Özil, Cristiano Ronaldo; i Higuaín.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Col·legi Navarrès)

Estadi: Camp Nou

Hora: 21.00 (Canal +)

stats