COPA DEL REI
Esports 11/02/2015

Un Barça polifacètic derrota el Vila-real i s'acosta a la final (3-1)

L'equip de Luis Enrique supera el mur visitant amb diferents recursos i el retorn del millor Iniesta

Toni Padilla
Andrés Iniesta celebra el seu gol / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl Barça s'acosta a la final de Copa. L'equip de Luis Enrique ha superat la resistència d'un Vila-real defensiu (3-1) amb un gran partit ofensiu en que ha colpejat amb diferents recursos. Un gol pispant una pilota, un en jugada de construcció i un altre en jugada d'estratègia. El Barça, malgrat l'errada de Ter Stegen al gol groguet, ha aconseguit tancar el Vila-real a la seva àrea, fallant un penal quan Messi ha deixat a Neymar l'honor de xutar. Però el brasiler l'ha fallat.

El Vila-real ha estudiat els darrers partits del Barça, conscient que en cas d'intentar atacar, donaria espais als homes d'atac del Barça. Marcelino no ha volgut trencar el partit i crear l'escenari dels darrers partits del Barça, amb un intercanvi de cops que ha beneficiat a Messi i Neymar. L'equip groguet doncs, s'ha tancat en defensa amb un 4-4-2, deixant Vietto i Cheryshev molt sols en atac i intentant pressionar la sortida de pilota blaugrana. Luis Enrique, amb Mascherano al mig del camp, ha vist com el partit es convertia en un exercici de paciència, amb un escenari com aquells tant vistos els darrers anys a l'estadi.

Amb un rival tancat, Neymar ha aparegut menys. Però ha crescut el pes en el partit d'un Iniesta endollat. El Barça, amb Messi demanant la pilota, ha jugat amb molta concentració contra un rival disposat a defensar i perdre temps. L'equip blaugrana mica en mica ha fet circular la pilota més ràpida, creant els forats mica en mica. Messi i Suárez han avisat, però el primer gol ha arribat abans dels descans amb una errada defensiva visitant. En la sortida de pilota, Suárez l'ha pispada i ha donat la pilota al més ràpid de tots, Messi, per marcar. El gol ha deixat tocat un Vila-real que havia perdut Bruno per lesió i abans del descans, entre Iniesta i Suárez gairebé marquen el 2-0. Ara, Ter Stegen també ha tret una mà miraculosa just abans del descans, en la primera ocasió visitant.

Un ensurt amb errada

El porter alemany però, ha fallat en el gol de l'empat del Vila-real, en els primers minuts del segon temps. Un xut llunyà de Manu Trigueros ha fet un estrany i Ter Stegen no ha pogut evitar el gol (1-1). La resposta blaugrana ha estat ben ràpida, amb Iniesta tirant d'experiència, fent una paret amb Suárez i aprofitant un rebuig per fer el 2-1.

El resultat però, ja no era tant dolent pel Vila-real, i el Barça ha decidit intensificar el ritme del partit amb un Mascherano magnífic en la pressió. Mica en mica, l'equip groguet ha anat cedint espais i als 65 minuts Piqué, de córner, ha fet el 3-1. La festa ja era sencera i el Barça, en ratxa, ha forçat un penal per mans de Musacchio en que de forma sorprenent, Messi ha cedit a Neymar l'honor de xutar. Però Asenjo ha aturat el llançament del brasiler. Luis Enrique ha donat entrada a Rakitic per donar més ritme al mig del camp, fent-lo entrat per un Rafinha molt treballador. El Barça, amb la millor versió de Mascherano al centre del camp i un Neymar sense encert, ha buscat amb caràcter el quart gol sense sort.

El Vila-real de fet, s'ha estirat en els darrers minuts en veure el Barça més cansat, però el 3-1 no s'ha mogut. Luis Enrique de fet, només ha fet un canvi, però el Barça ha acabat sense esma per fer un darrer esforç i sentenciar l'eliminatòria. Al Madrigal caldrà defensar un 3-1 per ser a la final de Copa.