Publicitat
Publicitat

Bartomeu mou fitxa pel nou Camp Nou

El president es troba amb ERC mentre es decideix què passarà amb l’Auditori 1899

Pràcticament no s’ha sabut res sobre el nou Camp Nou des que es va celebrar el referèndum a l’abril, en què els socis van donar el vistiplau a la junta per construir l’Espai Barça, un projecte de 600 milions. El club treballa en silenci. Tant en el terreny tècnic com en el polític.

La primera setmana de desembre Josep Maria Bartomeu va iniciar les trobades amb els diferents partits polítics per teixir complicitats. La primera reunió va ser amb l’alcaldable d’ERC, Alfred Bosch, una trobada prèvia a la que hauran de mantenir els tècnics pròximament. Amb CiU el contacte és permanent, ja que s’ha anat de bracet del consistori de Xavier Trias des del principi. Les reunions amb els partits polítics són importants perquè hi ha un element clau i que condiciona tot el projecte: les eleccions municipals de la primavera. La composició del nou ajuntament és una incertesa, i el Barça ha de buscar el màxim suport perquè el pròxim equip de govern municipal aprovi la modificació del Pla General Metropolità que permetrà la construcció del nou estadi i la urbanització dels voltants. Després d’ERC aniran desfilant la resta de formacions.

La comissió encarregada de l’Espai Barça està definint què es vol exactament, concretant al màxim, detallant com hauria de ser el nou estadi i totes les instal·lacions del voltant, definint qüestions urbanístiques, traçant la ubicació dels edificis i la seva morfologia, així com la dels carrers que es veuran afectats per un projecte que està previst que comenci el 2017 i s’acabi el 2021.

L’Auditori no es toca

De moment el club no preveu enderrocar l’actual Auditori 1899, ni tampoc la seu social adjacent. Es tracta d’una obra que es va inaugurar el 2013 i que va costar 2,5 milions. En principi, amb el que hi ha sobre de la taula ara per ara, aquesta edificació es mantindria. En canvi, no és tan clar què passarà amb el nou accés 14, la construcció que es va inaugurar al febrer i que va tenir un cost aproximat d’1,5 milions. La supervivència de l’Auditori, a més, s’ha d’entendre des d’un punt de vista pràctic. Quan comencin les obres es necessitarà un espai per reubicar part del personal del club, i aquí entrarà en joc el soterrani de l’Auditori: 1.800 metres quadrats.

Paral·lelament, s’està treballant en el concurs internacional d’arquitectura que es durà a terme durant el 2015. S’haurà de decidir qui fa el nou estadi, i durant les pròximes setmanes es definiran les bases i condicions que hauran de complir els que vulguin participar en el concurs. A finals del pròxim trimestre es podria convocar un concurs, que exigirà que una part de l’equip sigui de Catalunya i també que ja tinguin experiència en la construcció d’un estadi.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT