El nou triomf del Bayern a Stuttgart (1-3) posa extrema pressió al Dortmund

L'equip de Guardiola no nota l'efecte del cansament per haver jugat la Champions

Isaac Lluch
Alaba i Ribery (Bayern)

MunicEl Bayern explora tots els camins possibles per obtenir la victòria, conscient que surten ben cares en aquesta recta final de Bundesliga. Amb defensa de tres centrals, un lateral ben obert (Rafinha), un altre actuant per zones interiors (Bernat), diverses dosificacions a l'onze i canvis prematurs, l'equip del Pep s'ha adaptat bé a les seves circumstàncies del partit. Un autogol del local Niedermeier passada la mitja hora, la primera diana de la temporada d'Alaba ja a la represa i un tardà gol del suplent Costa han fet sumar als bavaresos un valuós triomf (1-3).

Quan li queden cinc partits per disputar, el Bayern li treu vuit punts d'avantatge al Borussia Dortmund, obligat aquest diumenge a vèncer en el calent derbi de la conca del Ruhr al camp del Schalke si no vol veure frenada la cacera del liderat.

L'inici del Bayern a l'Stuttgart no ha estat bo. El local Didavi ha tingut una primera ocasió d'or, desbaratada 'in extremis' per Neuer. Ha jugat incòmode, el Bayern, davant un rival que s'ha defensat amb cinc i ha mossegat al mig del camp. Guardiola ha optat per substituir Vidal al minut 26 en part perquè ja s'havia jugat alhora l'expulsió. El Bayern ha tingut poca efectivitat i ha vist al segon temps com Didavi ha reduït diferències del no res. Thiago, amb un xut al travesser, i Douglas Costa, al minut 89, han fet tot el possible perquè al Bayern no se li escapés un triomf vital.