ALPINISME

Òscar Cadiach cancel·la l'expedició per coronar el seu 14è vuitmil, el Broad Peak

No tenia garantit un oficial de l'exèrcit del Pakistan, com és obligatori

L'alpinista Òscar Cadiach ha hagut de cancel·lar a última hora l'expedició que l'havia de portar aquest octubre al Broad Peak (8.047 m), el seu 14è vuitmil. Cadiach busca ser el primer català que fa els catorze cims de més de 8.000 metres, però no ha pogut coronar aquest en els seus atacs.

Aquest diumenge al matí, Òscar Cadiach i Raffa Olivier tenien vol fins a Islamabad (capital del Pakistan) fent escala a Istanbul (Turquia), però "de matinada han decidit cancel·lar el projecte per raons majors", segons ha informat l'expedició. La causa és que la seva agència li ha fet saber que no li podia garantir disposar d'un oficial militar d'enllaç tan bon punt arribés a Islamabad.

Totes les expedicions estan obligades a portar aquest militar, que els acompanya en tot el recorregut. L'agència ha adduït que els militars hi són per altres raons majors i que per aquest motiu no acaben de confirmar al cent per cent la disponibilitat. Cal recordar que aquesta mateixa setmana s'ha intensificat el conflicte al Caixmir entre l'Índia i el Pakistan. 

Ferran Latorre és l'altre alpinista que aspira a ser el primer català d'assolir els catorze cims de 8.000 metres. En el seu cas, li falta l'Everest.