El Camerun passa gràcies a un gol a l’últim minut

Ja han quedat definits els vuitens de final del Mundial de França

Albert Nadal
La bigolejadora de la tarda, Ajara Nchout, celebrant un dels seus gols

BarcelonaLa jornada que tancava ahir la frase de grups del Mundial de França no va escatimar emocions. Sobretot per les jugadores del Camerun, que amb un gran gol d’Ajara Nchout en l’últim minut del temps afegit van aconseguir superar (2-1) Nova Zelanda, que va quedar eliminada. Les cameruneses van passar com una de les millors terceres gràcies a tenir més gols a favor que Nigèria -que també passa com una de les millors terceres- i Xile, que va quedar eliminada. Nchout va ser l’heroïna del seu país -que jugarà els vuitens de final d’un Mundial per segon cop en la seva història-: la migcampista va ser l’autora dels dos gols del seu equip. Als 12 minuts de la segona part va obrir la llauna amb una diana que les classificava i deixava fora l’Argentina, però un gol en pròpia porteria de Marie-Aurelle Awona a deu minuts del final eliminava virtualment les cameruneses. Fins que Nchout va tornar aparèixer en l’últim minut per fer un gran gol al contraatac.

El quadre dels vuitens de final del Mundial de França

En l’altre partit del grup E, els Països Baixos es van imposar al Canadà amb el mateix resultat (2-1). Fregant l’hora de partit, Anouk Dekker va fer el primer gol del duel després de rematar al fons de la xarxa una falta lateral. Al cap de cinc minuts, Christine Sinclair va empatar el partit per seguir lluitant pel liderat del grup, però al minut 75 Lineth Beerensteyn va decantar la balança per al conjunt neerlandès, que ha firmat un ple de victòries a la fase de grups i es veurà les cares amb el Japó als vuitens. Les canadenques, per la seva part, s’enfrontaran a Suècia, que va caure (0-2) contra els Estats Units en un duel decidit per Lindsey Horan i Tobin Heath.

Xile, debutant en el Mundial, va superar Tailàndia (2-0), però no va arribar a la diferència de tres gols que necessitava per passar com una de les millors terceres. Francisca Lara va fallar un penal a cinc minuts del final.