ELECCIONS AL BARÇA 2015

Vilarrubí: "El Barça és Catalunya, ha d'estar amb el poble, però no al capdavant de la manifestació"

L'exdirectiu participa d'una taula rodona on també hi és Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural

"El Barça ha estat sempre amb Catalunya. L'hem volgut posicionar on hi ha el poble, el Barça és Catalunya". Amb aquesta frase ha arrencat Carles Vilarrubí el seu parlament en la roda de premsa celebrada a la seu electoral de Josep Maria Bartomeu, on s'ha celebrat una taula rodona sobre 'El Barça i Catalunya: identitat, cultura i visió global'. "El Barça ha d'estar sempre a la manifestació, mai al capdavant de la manifestació", ha afegit l'exdirectiu, que ha dit en el seu parlament que el Barça forma part del "sentiment" català.

També se n'ha referit al tema nacional Bartomeu: "No fem política, fem país. El club està al costat del país, són moments històrics i és un orgull ajudar, mai liderant. Catalunya sap que el Barça està al seu costat, ho hem demostrat".

Vilarrubí ha volgut remarcar que l'anterior junta, de la qual ell formava part, sempre ha acuat amb vehemència en la defensa de Catalunya i la llengua del país. Ho ha fet recordant un comunicat del 5 de desembre del 2012, quan el Barça va respondre a l'anomenada Llei Wert. El club, llavors presidit per Sandro Rosell, va defensar la llengua catalana i el model d'immersió lingüística, amenaçat pel projecte de la llei de reforma educativa del govern espanyol.

A l'acte hi han participat la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, i el secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), Albert Royo. L'exvicepresident blaugrana Carles Vilarrubí, que ha introduït la trobada, ha volgut assenyalar que no es tracta d'un acte "electoral" ni "propagandístic", sinó que sobrepassa el debat de campanya que s'està duent a terme durant aquests dies. Royo ha volgut destacar sobretot el paper de la samarreta quadribarrada, que ha suposat un salt endavant molt gran a l'hora d'exportar la marca Catalunya: "Mai havíem tingut una operació de màrqueting tan gran". "Estic convençut que el Barça ens ajudarà a internacionalitzar el 27-S", ha afegit Royo: "Ajudeu-nos a explicar al món" la situació de Catalunya, "el país està en una situació extraordinària, el Barça ha de ser una caixa de ressonància". Royo ha posat l'exemple de l'expedient de la UEFA al Barça per les estelades i crits d'independència que es van sentir a la final de Berlín: "Expliqueu això". Vilarrubí ha respost i ha admès que hi va haver pressions al club per treure estelades als aficionats que entraven a l'estadi.

Casals ha avançat que Òmnium Cultural ha demanat a tots els candidats que signin un document per la defensa del país i de la llengua catalana. Un acte que han acceptat els quatre candidats i que es farà la setmana que ve. "Ens costa molt reconèixer que els líders polítics ho estan fent bé, i això ens dóna moral. El Barça ens hauria d'ajudar a tenir capacitat d'admirar", ha dit Casals.

Prèviament, Bartomeu ha signat un acord de col·laboració amb la Plataforma per la Llengua per millorar la situació del català al Barça. El document especifica 5 punts a millorar: català com a llengua plenament oficial al club, que la Masia es comprometi amb l'idioma del país, que la llengua catalana sigui prioritària en els drets televisius, afavorir l'etiquetatge en català i continuar la feina del Barça com a ambaixador de Catalunya al món.

Més continguts de