LLIGA DE CAMPIONS
Esports 05/11/2012

La cultura catalana serà protagonista a la Universitat de Glasgow el dia del partit Celtic-Barça

Aquesta activitat serà la primera que s'organitza, de manera conjunta, com a resultat d'un conveni entre el FC Barcelona i l'Institut Ramon Llull (IRL) per a la promoció exterior de la cultura catalana

Ara
2 min
Javier Mascherano i Gary Hooper durant el Barça-Celtic al Camp Nou

BarcelonaLa cultura catalana es farà un lloc a Glasgow, el dia 7 de novembre, coincidint amb el partit de Lliga de Campions entre el Celtic i el Barça.Tots els actes se celebraran a la Universitat de Glasgow, que ofereix docència d'estudis catalans amb el suport de l'IRL des del 1992. Hi ha prevista una conferència del vicepresident Carles Vilarrubí, una altra de l'escriptor Matthew Tree, un concert del grup Els Amics de les Arts i un col·loqui amb la participació de penyistes d'arreu.

El programa d'actes previst a Glasgow és el següent:

- 10 hores. Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona, pronunciarà una conferència amb el títol: "Barça: esport, cultura i educació", en què explicarà que el Barça és un vehicle per a la recuperació de la identitat catalana i un instrument per a la integració dels nouvinguts. I que els valors del club són el treball en equip, l'esforç, el respecte, la humilitat i la tolerància. Lloc: Randolph Hall de la Universitat de Glasgow.

- 12 hores. Conferència de Matthew Tree, escriptor. Amb el títol: "Com Catalunya ha arribat a ser com és: La perspectiva d'un resident de llarga durada". En poc menys d'una hora, l'escriptor britànic, que viu a Barcelona des de fa 28 anys, intentarà explicar la realitat actual de Catalunya i els motius pels quals l'Onze de Setembre hi va haver una massiva manifestació per demanar la independència. Lloc: Randolph Hall de la Universitat de Glasgow.

- 13 hores. Els Amics de les Arts oferiran un concert a Glasgow. El grup és un dels exponents del que alguns han anomenat la nova onada del folk-pop català. Les seves cançons són petites històries quotidianes fetes amb melodies senzilles, tocs d'electrònica, un munt de jocs de paraules i la ironia. Lloc: Queen Margaret Union de la Universitat de Glasgow.

- 15 hores. Trobada de penyes i col·loqui. Tema: "El futbol i el Barça, passió i cultura". Amb la participació de Jimmy Burns, moderador, conegut periodista esportiu especialitzat en el Barça i membre de la penya de Londres; Mateusz Szczepanski, representant de la penya de Polònia del FC Barcelona; Adam Brown, vicepresident de la Penya Union Blaugrana de Perth (Austràlia), i Josep Barnils, directiu de l'Àrea Social del FCB, responsable de l'àmbit internacional de penyes. Lloc: Randolph Hall de la Universitat de Glasgow.

stats