Publicitat
Publicitat

Cristiano hauria cobrat diferents patrocinis a través d'una societat d'Irlanda

Segons documents de 'Football Leaks' que desvela 'El Confidencial', el davanter del Reial Madrid hauria utilitzat una companyia amb seu al país de la Zona Euro que té l'impost de Societats més baix

Cristiano Ronaldo hauria fet servir una empresa amb seu a Irlanda per cobrar diferents contractes de patrocini. Un mecanisme que li hauria permès pagar un impost de Societats molt menor al que hauria tributat a Espanya. La informació la desvela 'El Confidencial', que ha tingut accés a documents de 'Football Leaks' relatius al davanter portuguès.

Segons aquesta informació, Cristiano hauria utilitzat durant anys l'empresa Multisports & Image Management (MIM) Limited, amb seu a Irlanda, per explotar els seus drets d'imatge i canalitzar els ingressos milionaris que n'obté. Es tractaria dels contractes firmats amb Nike, Unilever, Kentucky Fried Chicken (KFC), Konami i Toyota Thailandia, entre altres multinacionals.

Gràcies a utilitzar aquesta empresa amb seu a Dublín –Irlanda és el país amb el menor impost de Societats de la Zona Euro–, Cristiano Ronaldo només va pagar un 12,5% en concepte d'Impost de Societats, una tercera part del que hauria pagat a la Comunicat de Madrid (43,5%). És a dir, 31 punts menys, sempre que l'Agència Tributària –com ha passat en altres casos– considerés que els diners que va cobrar Cristiano s'havien de tributar a l'IRPF.

En el cas que s'obri una investigació, el dubte seria saber quina sanció li podria caure a Cristiano, sempre que fos considerat culpable. Segons apunta 'El Confidencial', si el davanter ha declarat a Espanya ser propietari de les accions de la firma irlandesa, el procediment habitual és que Hisenda el perseguís per la via administrativa i que la situació se solucionés –si s'acaba donant la raó a l'Agència Tributària– pagant els diners no declarats més una multa addicional. Però si el portuguès no hagués declarat la seva relació amb la companyia, el procediment contra el jugador per un hipotètic frau fiscal podria anar per la via penal, sempre que la quota defraudada superés el mínim de 120.000 euros anuals.

El diari digital s'ha posat en contacte amb un portaveu oficial de Cristiano. La seva versió és que el davanter "es troba al corrent de totes les seves obligacions fiscals des de l'inici de la seva carrera, com podrà certificar l'Agència Tributària a Espanya, i qualsevol dels països que ha residit". Aquestes mateixes fonts han afegit que el jugador "no està ni ha estat mai implicat en cap problema amb les autoritats fiscals de cap país" i que "tots els seus drets d'imatge han estat gestionats d'acord amb la legislació vigent".

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT