DAKAR 2016

Joan Barreda guanya l'etapa pròleg de motos del Dakar

Xevi Pons, tercer a la categoria de cotxes per davant de Nani Roma

El pilot Joan Barreda (Honda) s'ha imposat a l'etapa pròleg de la categoria de motos del Dakar, en un especial de tot just 11 quilòmetres que ha marcat l'inici d'aquesta 38 edició de la prova.

Amb un temps de 06:27 minuts, el pilot de Torreblanca (Castelló) ha marcat el millor temps d'una especial molt curta d'un traçat total de 335 quilòmetres entre Buenos Aires i Rosario.

Els portuguesos Rubén Faría (Husqvarna), amb idèntic temps que Barreda, i Helder Rodrigues (Yamaha), amb un crono tot just tres segons inferior, han completat el primer podi de motos del vuitè Dakar en territori sud-americà.

El francès Adrien van Beveren (Yamaha), en el quart lloc, ha estat la gran sorpresa d'aquest pròleg, mentre que el portuguès Paulo Gonçalves (Honda) ha quedat endarrerit al cinquantè lloc 5 amb un temps de 07:27.

En creuar el riu he passat no molt ràpida, però he tingut la mala sort que hi havia molta aigua i ha entrat de ple al filtre de l'aire

Laia Sanz Pilot

La catalana Laia Sanz ha acabat en la posició 115, ja que la seva moto s'ha aturat en creuar un riu, cedint 03:43 minuts . Sanz, novena classificada de la passada edició -millor resultat per a una dona en motos de tota la història d'aquesta prova-, ha comentat que "en creuar el riu he passat no molt ràpida, però he tingut la mala sort que hi havia molta aigua i ha entrat de ple al filtre de l'aire. Ràpidament he tombat la moto per treure l'aigua i afortunadament he trigat relativament poc en aconseguir posar-la en marxa". La pilot de Corbera de Llobregat podrà sortir en la vintena sisena posició en la primera etapa en disposar d'un dorsal de pilot prioritari.

Xevi Pons, tercer

Als cotxes, el pilot holandès Bernhard Tingues Brinke ha donat la sorpresa amb el seu Toyota en guanyar el pròleg del Dakar, de tot just 11 quilòmetres, per davant de Carlos Sainz (Peugeot) i Xevi Pons (Ford).

Tingues Brinke, amb un crono de 06:08 minuts, ha tret tres segons al madrileny .
E l català Xevi Pons, amb el seu Ford Ranger, ha superat pilots com e l qatarià Nasser Al-Attiyah (Mini), defensor del títol aconseguit l'any passat o el polonès Marek Dabrowski (Toyota).

Els grans candidats s'han situat després: el català Nani Roma (Mini), el debutant finès Mikko Hirvonen (Mini), el sud-africà Giniel De Villiers (Toyota), el francès Stephane Peterhansel (Peugeot), el també debutant Sebastien Loeb (Peugeot), el gal Cyril Despres (Peugeot) i l'argentí Orlando Terranova (Mini).

La classificació als quads

Entre els quads, el més ràpid en aquest pròleg de tot just 11 quilòmetres cronometrats ha estat el xilè Ignacio Casale (Yamaha), amb un temps de 07:14, per davant de l'argentí Marcos Patronelli (Yamaha). L'argentí Pablo Copetti (Yamaha) ha completat el podi amb un temps de 07:21.

Després del podi de presentació i aquest pròleg de tot just 11 quilòmetres, aquest diumenge es realitzarà la primera etapa formal, entre Rosario i Vila Carlos Paz, amb un especial de 227 quilòmetres per quads i motos en un traçat total de 632 quilòmetres.

Accident amb ferits

Ja el primer dia s'ha vist el primer accident. Una distracció del cotxe conduït per la xinesa Guo Meiling (Mini) en un revolt de l'etapa pròleg ha acabat amb vuit espectadors ferits, tres d'ells en estat delicat. Després d'aquest incident el pròleg ha quedat cancel·lat per a la resta dels cotxes i la totalitat dels camions.

Etiquetes

Més continguts de