Publicitat
Publicitat

Football Leaks acusa Cristiano d’haver eludit impostos

El davanter del Reial Madrid hauria utilitzat una companyia amb seu al país de la Zona Euro que té l'impost de Societats més baix

Cristiano Ronaldo hauria fet servir una empresa amb seu a Irlanda, el país de la zona euro amb un impost de societats més baix, per cobrar diferents contractes de patrocini. D’aquesta manera, el davanter pagava un 12,5% d’impostos, quan hauria d’haver tributat un 43,5% a la Comunitat de Madrid. És a dir, 31 punts menys. La informació la desvelava El Confidencial, que va tenir accés a documents de Football Leaks relatius al davanter portuguès.

Segons aquesta informació, Cristiano hauria utilitzat durant anys Multisports & Image Management Limited (MIM) per explotar els seus drets d’imatge i canalitzar els ingressos provinents de Nike, Unilever, Kentucky Fried Chicken, Konami i Toyota Thailandia, entre altres marques.

Si Cristiano ja declarava la seva relació amb MIM, podria ser obligat a pagar el diferencial més una multa perquè “Hisenda no hauria d’estar d’acord en la manera com ha declarat [aquests ingressos], ja que no és creïble que una societat a Irlanda exploti els drets d’imatge d’un jugador portuguès que viu a Madrid”, apunten diferents advocats consultats per l’ARA. Però si n’ocultava l’existència, “es podria entendre com un delicte fiscal i ser denunciat penalment”. Ara qui ha de moure peça és Hisenda, tot i que, com que s’han filtrat els documents, la fiscalia també pot obrir diligències.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT