El Girona continua col·leccionant victòries (1-2)

Els gols de Marc Gual i Juanpe Ramírez permeten derrotar el Bournemouth

Jordi Bofill
Valery, futbolista del Girona

BarcelonaEl Girona continua col·leccionant victòries, i aquesta és de prestigi. El Bournemouth, que juga a la Premier, no ha pogut superar els blanc-i-vermells, que han guanyat 1-2 a l'Estadi Olímpic Lluís Companys gràcies als gols de Marc Gual i de Juanpe Ramírez.

Unzué ha oblidat la defensa de quatre utilitzada contra l’Al-Arabi i ha recuperat el dibuix de tres centrals i dos carrilers que Montilivi se sap de memòria. De canvis a l’onze respecte a l’estrena, n'hi ha hagut un munt, perquè només han repetit tres futbolistes (Iago, Montes i Soni) i fins a set pesos pesants no han anat ni convocats: Borja García, Aday Benítez, Mojica, Pedro Porro, Samu Saiz, Planas i Jairo Izquierdo, els dos últims per molèsties musculars. Els escollits pel navarrès han sigut: Juan Carlos; Maffeo, Alcalá, Pau Resta; Valery, Iago López; Èric Montes, Àlex Granell; Soni, Boselli i Pachón.

El nivell respecte al primer dia també ha augmentat, perquè el Bournemouth ha demostrat tenir un punt més de marge físic que uns gironins que en cap moment s’han empetitit. De fet, les primeres ocasions han sigut seves, a càrrec de Valery, Montes i Soni, però cap d’elles ha portat perill real. En general, els anglesos han dominat la primera meitat i han fet treballar un dels reforços blanc-i-vermells: el porter Juan Carlos, que s’ha lluït davant de Dominic Solanke. També ha evitat el gol Pedro Alcalá llançant-se als peus d’un Wilson que ja el veia fet. El ritme de partit, que sempre ha sigut lent, ha dificultat la producció ofensiva del Girona, que només ho ha tornat a provar amb un xut tímid de Boselli.

Al descans Unzué ha fet vuit substitucions, mantenint el sistema i Iago, Soni i Boselli. L’alineació ha quedat així: Suárez; Maxi Villa, Juanpe, Muniesa; Andzouana, Iago López; Diamanka, Paik; Soni, Boselli i Marc Gual, que ha vist com un contrari li ha desviat una rematada molt perillosa. La millor, però, ha sigut per a Soni, que ha fallat un u contra u amb Boruc. El partit ja s’havia decantat clarament a favor dels blanc-i-vermells, que han jugat els últims vint-i-cinc minuts amb un home més per l’expulsió de Simpson, a qui l’àrbitre ha ensenyat la groga però el VAR li ha corregit la decisió.

Gual, que s’ha mostrat molt actiu, ha rematat creuat abans que Unzué fes servir els dos canvis que li quedaven amb el debut de Lozano i l’entrada de Cherta per Soni i Boselli. L’únic que ha completat els noranta minuts ha sigut Iago López. I tot s’ha trencat al final: Gual ha marcat l’1 a 0 –és el seu segon gol en dos partits–, Fraser ha empatat i Juanpe ha segellat el definitiu 2 a 1.