POLÍTICA

Guardiola: “El gest de Mas és un dels més grans que mai han fet els polítics catalans i espanyols"

L’entrenador del Bayern desitja també “sort i encert” a Puigdemont, de qui li han parlat “meravelles”

Pep Guardiola, durant la roda de premsa / CHRISTOF STACHE / AFP

Demà torna la Bundesliga, però aquesta no és l’única inquietud que té Pep Guardiola. “Tenim president nou a Catalunya”, ha somrigut aquest matí el tècnic del Bayern davant els periodistes alemanys. Preguntat per aquest diari, l’entrenador de Santpedor s’ha referit a l’actualitat política catalana, ha desitjat “sort i encert” a Carles Puigdemont i ha lloat la importància de l’expresident Artur Mas en el procés cap a la independència de Catalunya. “Mas ha demostrat qui és. Crec que el trobarem molt a faltar. El president Mas va arribar, va ser-hi i se’n va amb una credibilitat intacta en la seva vida personal i política”, ha destacat Guardiola des de Munic. “Moltes vegades a Mas se li imputen coses per on és, pel partit que representava. I tan de bo pugui no deixar la política i sigui un actiu molt present dins de la política catalana”, ha desitjat el tècnic, que ha admès tenir un sentiment ambivalent davant el pas al costat que ha fet l’expresident. “D'una banda em sap greu, però d'altra banda el gest que ha fet quedarà per sempre més com un dels gestos més grans que han fet mai els polítics catalans i espanyols. Mas ha passat a ser una persona única dintre de la política catalana a través de tota la història”, ha assenyalat Guardiola, qui va donar suport a la llista amb Mas a les darreres eleccions.

"Mas ha demostrat qui és. Crec que el trobarem molt a faltar. El president Mas va arribar, va ser-hi i se’n va amb una credibilitat intacta en la seva vida personal i política"

Josep Guardiola Entrenador

Tot i que coneix menys a Puigdemont, l’entrenador del Bayern ha assegurat que té les millors referències del nou president de la Generalitat a través, sobretot, del seu ajudant tècnic, Domènec Torrent. “És molt amic del Dome, de la colla de Girona i me n’ha parlat meravelles. És una persona preparadíssima, molt bona persona i m’agrada molt que els polítics siguin bona gent. No el conec personalment, no hi he parlat mai, però persones que el coneixen me n’han parlat molt bé li desitjo tota la sort i encert”, ha conclòs Guardiola.