RUGBI

Irlanda es desperta al Sis Nacions i Itàlia en paga els plats trencats (10-63)

Triomf amb 'bonus' ofensiu per als irlandesos en la seva visita a Roma

La selecció irlandesa de rugbi s'ha despertat, després de perdre en la primera jornada del Sis Nacions contra Escòcia, i ha derrotat per 63-10 Itàlia, gràcies a tres assajos de Christian 'C.J.' Stander i de Craig Gilroy.

Irlanda ha aconseguit quatre assajos a la primera meitat i s'ha convertit així en la primera selecció de la història del Sis Nacions que aconsegueix el punt de 'bonus' a la primera meitat. De fet, aquesta edició de la competició de rugbi més antiga del món és la primera en què s'atorga un punt de 'bonus' a la selecció que aconsegueix quatre assajos en un partit.

Després de caure 22-27 en la seva estrena contra Escòcia, el seleccionat irlandès ha sortit amb gran agressivitat des del començament i se n'ha anat al descans guanyant per 28-10.

Keith Earls ha obert el marcador amb el seu primer assaig de la jornada (min 11) i l'italià Carlo Canna ha retallat distàncies gràcies a un cop de càstig (min 15). C.J. Stander (min 17 i 34) i Earls (min 25) han fet tres assajos en l'espai de 17 minuts i Paddy Jackson no ha fallat xutant a pals.

A la represa, els pupils de l'entrenador neozelandès Joe Schmidt han sumat cinc assajos més: C.J. Stander ha fet el seu tercer 'try' de la jornada (min 45), i  Garry Ringrose (min 74) i Craig Gilroy (min 67, 77 i 81) han tancat la festa.