GIRONA FC

Juan Carlos Unzué: “Hem de donar arguments perquè l’afició mantingui l’orgull”

El nou entrenador del Girona ha firmat per una temporada amb opció a dues més

Juan Carlos Unzué ha estat presentat a la sala de premsa de Montilivi. L’objectiu del navarrès, que ha firmat un any de contracte amb opció a dos cursos més, no és cap altre que l’ascens a Primera. Això sí, no ha volgut posar-se més pressió del compte. “Accepto el repte d’intentar tornar el Girona a Primera. Hi treballaré des del primer moment i desitjo estar a l’altura del que s’espera de mi. Arribo aquí com un líder i ja m’he reunit amb els meus nous col·laboradors, i les primeres sensacions són molt bones”. La variable per prorrogar el contracte, precisament, és el retorn a l’elit. La competència, però, serà ferotge. “La Segona Divisió és molt difícil, per molt bon equip que tinguem, que el tindrem, passarem per moments de dificultat. És aquí on es marca la diferència. Hi ha una dotzena d’equips que volen ascendir, i necessitem connectar l’afició. La volem al nostre costat, perquè ens ajudarà quan més ens farà falta”.

El tècnic ha fet un any sabàtic, en què cada quinze dies se l’ha pogut veure a les graderies de l’estadi. “He viscut un curs des d’una òptica diferent i això m’ajuda a entendre el que volem. Aquí la gent sent molt l’escut, se sent seu el Girona. Hem de donar arguments perquè els aficionats mantinguin aquest sentiment d’orgull cap a nosaltres. Som uns privilegiats, i aquesta idea ha de ser el nostre far”. Recuperar la identitat futbolística perduda és una de les tasques principals del nou Girona. “Puc dic que soc íntim amic de Machín i d’Eusebio, he treballat amb tots dos. Els respecto molt, però jo soc Juan Carlos Unzué i ningú més. I el que faré és intentar captar de quina manera serem capaços de dominar millor el joc. Haurem de ser forts i camaleònics, saber com podem derrotar el rival”. El navarrès ha demostrat personalitat i ha demanat la continuïtat del bloc. “No ens enganyem, devem tenir alguna sortida perquè molts jugadors han cridat l'atenció gràcies al seu rendiment. Però tinc clar que tindrem un bon equip, i plantarem cara a qualsevol. No sentireu queixar-me”. Unzué també donarà oportunitats al planter: “No m’importa l’edat que tingui un jugador, mentre ho faci bé. A mi no m’espanta, posar-los. I ells ho han de veure com una oportunitat”.

La sintonia entre Unzué i Cárcel a l’hora de confeccionar la plantilla és evident. “El que vull és que el que es quedi ho faci convençut; això és primordial. Volem futbolistes compromesos. L’avantatge que tindrem és que molts dels futbolistes amb els quals comptarem han jugat a les dues categories. El paper de l’entrenador exigeix convence'ls que són més capaços del que ells mateixos creuen. No tinc cap dubte que les capacitats per millorar hi són, sempre que el jugador estigui predisposat a obrir-se”, ha admès Unzué, que estarà acompanyat de Narcís ‘Chicho’ Pèlach, exentrenador del Peralada; Juan Carlos Moreno, adjunt a la direcció esportiva; Omar Harrak, entrenador de porters i l’únic que continua; i Iñaki Codinach, el preparador físic del juvenil. “Hem de transmetre desig, perquè això farà que la plantilla sempre doni una mica més”. També ha volgut dir-hi la seva sobre l’operació Oikos. “El club està fent el que ha de fer, però la meva feina és preparar una plantilla per jugar a Segona. Ara mateix, treballem en aquesta idea”. El Girona tornarà a la feina el 8 de juliol.

Unzué, el primer amb qui Cárcel es va reunir

“Ja sap qui som, ha vist molts partits aquesta temporada. Però també ha tingut temps de conèixer la casa i s’envoltarà de gent que farà més ràpida la seva adaptació. És un home de futbol i un malalt d’aquest esport; a més, és una persona que s’implica molt. Estem engrescats i aquest és l’inici d’una nova etapa”, ha valorat Delfí Geli, que ha obert un acte en què també ha estat present la persona encarregada de portar Juan Carlos Unzué a Montilivi: Quique Cárcel. “Ja el vam voler l’estiu passat, i ens està transmetent una il·lusió molt forta. Sincerament, penso que reuneix les condicions adequades per ser l’entrenador d’aquest club”. El navarrès, que va dirigir el Numància i el Celta, va tenir Pablo Machín com a segon entrenador durant la seva etapa a Sòria. “Machín sempre me’n va parlar bé, d’ell. És la persona que volem, sens dubte”, ha assegurat. També ha dit que Unzué va ser el primer tècnic amb qui es va reunir. “Ens vam entendre relativament de pressa”, ha finalitzat.

Més continguts de