Publicitat
Publicitat

BÀSQUET

El mediador federal no pot desbloquejar el tancament patronal

Jugadors i propietaris de la NBA trenquen relacions

La NBA estudia cancel·lar més partits després que jugadors i propietaris no hagin arribat a cap acord per desbloquejar el tancament patronal. El mediador federal fracassa i abandona la seva missió.

Ni més de 30 hores de reunions en tres dies, ni la presència del mediador federal favorit de Barack Obama (George Cohen), ni la pressió de quatre de les franquícies més importats (Lakers, Heat, Knicks i Mavs), i ni tan sols l'absència de David Stern (esgotat, malalt) van servir per desbloquejar el tancament patronal de la NBA.

"Al final no hem estat capaços d'escurçar les diferències que separen les dues parts. Entenem les conseqüències que tindrà la situació en què ens trobem i ens sentim tristos pel nostre esport", explica Adam Silver, el subcomissionat de la NBA que va ocupar el rol de David Stern en la tercera reunió consecutiva que es va celebrar a Nova York.

Jugadors i franquícies han protagonitzat 45 converses en dos anys per tractar, sense èxit, de signar un nou conveni laboral.

"Això no té res a veure amb l'orgull o l'ego dels jugadors. Hi ha en joc el futur de moltes persones per la separació que existeix entre les dues parts", assegura Derek Fisher, president del sindicat de jugadors (NBPA).

El repartiment dels beneficis (el BRI obasketball related income), en què totes dues parts demanen un 53% del pastís econòmic, va tornar a impedir l'acord. Ara, després de la cancel·lació dels primers 100 enfrontaments de la temporada, la NBA podria anunciar la suspensió de més partits.

George Cohen, el mediador federal designat directament per Barack Obama, ha acabat fart de la situació i ara desapareixerà d'escena. "Després d'estudiar tot els fets que han transcendit de les reunions, entenc que, a hores d'ara, no té sentit seguir el procés de mediació que les dues parts havien sol·licitat", diu.

La desertificació, bloquejada

La NBA ha presentat una demanda federal per impedir que el sindicat de jugadors (NBPA) intenti provocar la seva desaparició i pugui, després, presentar una denúncia als tribunals. L'acció, que es coneix com adesertificació, va ser utilitzada pels professionals de la competició de futbol americà (NFL).

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT