BARÇA

Oliver Kahn diu que té dubtes sobre si Ter Stegen pot triomfar al Barça

El porter internacional alemany ho ha escrit al blog que té al diari 'Bild'

Oliver Kahn, històric porter del Bayern i de la selecció alemanya, ha escrit al seu blog al diari 'Bild' sobre el futur porter del Barça, Marc-André ter Stegen. En un article titulat “Ter Stegen: el risc del Barcelona”, el porter planteja dubtes sobre el nivell de Ter Stegen. Kahn afirma que dubta “si als seus 21 anys és prou fort mentalment per ser al Barça". Immediatament respon que “l’edat no és rellevant” però que en aquest cas cal tenir present que “Ter Stegen mai ha sortit del Borussia, i, per tant, no coneix cap altra cultura de club". Això és important, segons Kahn, que ho va viure l’any 1994 quan va canviar el Karlsruhe pel Bayern, perquè “aclimatar-te amb rapidesa a un club de la importància del Barça demana força mental”.

Segons Kahn, "fer el salt al Barça seria un pas enorme per Ter Stegen en qualsevol cosa. L'edat, però, no hi juga un paper decisiu. Gràcies al sistema de formació professional en els clubs i les estructures de la lliga, els joves porters d'avui dia arriben més preparats. Hi ha altres factors que són més importants en aquest cas. Ter Stegen s'ha format  al Monchengladbach, mai ha conegut una altra cultura de club. Per sortir d'aquest món familiar i per adaptar-se ràpidament a un club tan important com el FC Barcelona, cal una enorme força mental. Vaig viure aquesta experiència quan vaig passar del Karlsruher SC al Bayern el 1994. Et toca guanyar-te el respecte dels aficionats, dels directius del club i dels jugadors".

Kahn afegeix que “els mèrits que ha aconseguit amb el Borussia no li valdran per a res quan arribi al Barça. Seria diferent, però, si hagués guanyat un Mundial o fos el número 1. Sense aquestes fites, li serà difícil sobreviure a una ratxa de tres o quatre partits dolents al Barça".

Més continguts de