CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet abandona una Ultra Trail del Mont Blanc on triomfa Xavier Thevenard

El català Jordi Gamito aconsegueix la tercera posició

Kilian Jornet no ha pogut acabar l'Ultra Trail del Mont Blanc per problemes físics. En arribar al punt d'avituallament de Courmayeur, el català ha explicat als metges que s'havia marejat per culpa d'una reacció al·lèrgia al medicament que ha rebut després de ser picat per una abella. El triomf ha estat per al francès Xavier Thevenard, guanyador en tres ocasions de la prova, amb un temps de 20 hores, 44 minuts i 16 segons. Amb aquest triomf, Thevenard empata amb François Dhaene i el mateix Kilian Jornet.

El segon classificat ha estat el romanès  Robert Hajnal i el català Jordi Gamito. El corredor de Platja d'Aro, qui havia ocupat la desena posició fa un any, ha brillat malgrat arribar molt cansat. Gamito, un esportista que en el passat havia practicat arts marcials, ha aconseguit un dels grans èxits de la seva carrera. En els darrers quilòmetres, Gamito ha patit ja que per darrera arriba fort el letó Roman Evarts, però ha aconseguit fer-se amb una plaça al podi.

Jornet ja havia explicat a les xarxes socials abans de la cursa: "He patit una forta reacció d'al·lèrgia, dificultat per respirar, nàusees, dolor al pit.." Jornet, campió tres vegades d'aquesta llegendària cursa de 171 quilòmetres, l'havia començat sempre entre els tres primers, però no ha pogut arribar als 100 km.

L'any passat Jornet va participar en la cursa, on va ser superat per Francois D'Haen, absent aquest any. El ceretà buscava el seu quart triomf (2008, 2009 i 2011) a Chamonix un cop superada la fractura al peroné de la cama esquerra i l'esquinç al lligament peroneal de l’astràgal anterior. En categoria femenina, la gran absència és Núria Picas. Una lesió ha impedit a la catalana intentar repetir el títol de l'any passat.

L'Ultra Trail del Mont Blanc, que només ha acceptat 2.300 de les 6.400 sol·licituds rebudes per participar-hi, és una cursa de 171 quilòmetres, amb 10.000 metres de desnivell positiu, que té la sortida i arribada a Chamonix i que travessa zones de França, Itàlia i Suïssa.