CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet bat el rècord de la prestigiosa cursa Hardrock100

El català ha marcat un temps de de 22 h 41 min 30 s, i ha superat el darrer rècord d'aquesta prova, establert el 2008

Kilian Jornet s'ha imposat a la prestigiosa Hardrock100 amb un temps de 22 h 41 min 30 seg, i ha superat així el darrer rècord d'aquesta prova, establert el 2008 amb un temps de 41 min 55 seg.

Jornet debutava per primer cop en aquesta prestigiosa prova dels Estats Units en què per competir, cal entrar-hi per sorteig. La Hardrock Hundred Mile Endurance Run cobreix una distància de 161,7 quilòmetres amb una alçada màxima de 4.300 metres, al sud de l'estat de Colorado (els Estats Units), a San Juan.

Aquest era el primer cop que Jornet participava en aquesta cursa, molt prestigiosa als Estats Units. Després de guanyar, el català ha admès que "aquesta era la darrera cursa d'una llarga llista de proves en què volia participar". Jornet s'ha convertit en el tercer europeu que guanya aquesta prova, i ha afirmat que aquesta cursa ha estat "la cursa de 100 milles que he gaudit més durant la meva carrera".

" Estic realment molt content , aquesta era l'última carrera que em faltava per completar d'aquesta llista que vaig fer quan tenia 16 anys . Realment estic molt satisfet per la victòria , pel record i per les sensacions que he tingut en carrera des del principi. M'he trobat molt bé tant de cames com d'estómac , així que ha estat una cursa gairebé perfecta " ha afegit Jornet, protagonista ja des de l'inici.

A l' avituallament d'Oscar Pass ( quilòmetre 36 ) , Kilian Jornet passava a sis minuts del francès Julien Chorier i l'americà Dakota Jones . Posteriorment el de la Cerdanya i Chorier correrien durant una estona junts , i el francès se li avançava un minut al pas per Grouse Gulch ( km 94 ) . Ha estat en aquest punt que el corredor Rickey Gates ha passat a fer de " pasturar " de Jornet , una figura habitual en les curses dels Estats Units , on està autoritzat que un corredor n' acompanyi  un altre que està en carrera per donar suport moral . Una tempesta ha sobrevingut als corredors durant algunes hores , tot i que  això ha afegit un plus de diversió per Jornet , que sempre es troba millor en condicions fredes . Segons comentava : "Hem sortit a un ritme molt tranquil que ens ha permès gaudir del paisatge i de l'ambient , que és molt familiar i bonic , molt diferent del que es viu a Europa . Hem anat tota la cursa tranquils al costat de Julien , i quan quedaven 40 km per al final he decidit atacar i donar-ho tot per intentar guanyar . El rècord no era l'objectiu perquè en una cursa tan llarga el primer objectiu és acabar . "
 
Al quilòmetre 130, Jornet ja no només tenia un clar avantatge sobre el segon classificat sinó que també superava el temps de rècord de la cursa , que ostentava Kyle Skaggs a 23 h 23 min  des del 2008 . Li ha tret  gairebé 70 minuts d'avantatge a Chorier .  Jornet ha volat des d'allí fins a la meta al quilòmetre 160 , que ha passat amb un temps de 22 h 41 min , i ha rebaixat en 42 minuts el rècord anterior .

Més continguts de