OLIMPISME

Kosovo, reconegut pel Comitè Olímpic Internacional

Amb Kosovo, la gran família olímpica la formen ja 205 federacions

El COI ha reconegut oficialment al comitè olímpic de Kosovo, que el tenia acceptat de manera provisional des del passat octubre. Llavors el va aprovar la Comissió Executiva i avui ho ha ratificat la 127a Sessió reunida a Mònaco. Amb Kosovo, sumen 205 els comitès olímpics nacionals reconeguts pel COI. En una votació a mà alçada, l'assemblea ha acceptat la seva admissió per unanimitat.

El director del COI per relacions amb els comitès nacionals, Pere Miró, ha defensat davant l'assemblea que Kosovo "és un país autènticament esportiu, amb 1.200 clubs i 34 federacions nacionals, vuit d'elles plenament reconegudes per les internacionals-cinc de forma provisional ". Altres federacions estaven esperant la decisió d'avui per fer el pas, segons Miró.

La regió de Kosovo va declarar la seva independència de Sèrbia l'any 2008. Des de llavors, 108 països de Nacions Unides l'han reconegut com a estat independent. Entre ells no hi ha Espanya. Les associacions mundial i europea de comitès olímpics ja havien donat el seu beneplàcit a aquesta decisió.