BARÇA

L'Audiència Nacional nega per vuitena vegada la llibertat condicional a Sandro Rosell

Lamela no veu cap motiu que justifiqui un canvi de posicionament

L'Audiència Nacional ha tornat a negar-se a posar en llibertat Sandro Rosell. L'expresident del Barça porta 10 mesos a la presó acusat de blanquejar més de 15 milions d'euros en un cas relacionat amb els drets televisius de la selecció brasilera de futbol. La jutge Carmen Lamela, en una nova interlocutòria avançada pel diari 'El Mundo', afirma que hi ha risc de fuga de Rosell si surt en llibertat provisional, i afegeix que podria destruir proves del cas.

Segons els seus advocats, Rosell ha caigut en una forta depressió perquè considera que no es respecten els seus drets i no es pot defensar des de casa per un afer que no ha provocat cap cas judicial al Brasil. Rosell hauria afirmat als seus familiars que es tracta d'un cas de persecució política perquè el seu pare va ser fundador de Convergència.

Després d'uns mesos sense cap posicionament de Lamela, els advocats van decidir demanar per vuitena vegada que sigui posat en llibertat, malgrat que van informar fa unes setmanes que no ho farien més i se centrarien a aconseguir el trasllat a una presó catalana. Però la vuitena petició ha topat amb la mateixa negativa. La defensa havia entregat una carta del Senat brasiler que afirmava que les declaracions de l'exjugador Romário, ara senador, que va declarar per videoconferència contra Rosell, són una "opinió personal".

Rosell també es va oferir a pagar una fiança, però la jutge Carmen Lamela s'hi va oposar acusant-lo de fer negocis il·legals amb Ricardo Teixeira, que va ser president de la federació brasilera. Teixiera està en llibertat al Brasil, però no pot entrar als Estats Units, on el reclamen per ser investigat.

Més continguts de