L'Espanyol, convençut que aquest divendres podrà jugar contra el Llevant

Segons el 'Marca', el partit podria suspendre's a causa del procés polític que viu Catalunya

L'Espanyol no pateix per la disputa del partit de Lliga d'aquest divendres contra el Llevant. Segons ha pogut saber l'ARA, el club blanc-i-blau té el ferm convenciment que, malgrat el convuls clima polític, el duel es jugarà. Aquest dilluns, el diari 'Marca' havia explicat que no podia descartar-se una suspensió dels partits dels clubs catalans en cas que la Federació Catalana de Futbol s'adherís a una declaració unilateral d'independència i, com a conseqüència, això portaria la RFEF i la Lliga a suspendre aquests duels en entendre que es disputarien fora de la llei de l'esport. El president de la Lliga, Javier Tebas, ja va avisar fa unes setmanes que en cas d'independència unilateral els clubs catalans no podrien jugar a la Lliga. 

Aquest punt, segons expliquen fonts de l'entitat periquita, no preocupa, ja que no es té constància de cap pressió per part de la Generalitat ni que la FCF consideri aquesta mesura. Des del club, a més, recorden que la Lliga és una competició "privada", i que malgrat les diferents federacions autonòmiques hi participen a través d'un pacte, només els Mossos o la mateixa Lliga poden arribar a obligar a suspendre el partit o a jugar-lo a porta tancada per raons de seguretat i ordre públic.

En aquest sentit, des de l'Espanyol es vol donar tranquil·litat als aficionats. De moment, no es preveu que no es pugui jugar el partit, i tant l'organització com la promoció de l'encontre tiren endavant. Donada la festivitat d'aquest dijous, serà aquest dimecres quan responsables del club i dels Mossos celebrin la protocol·lària reunió prèvia al partit per coordinar tot el dispositiu de seguretat i, si fos necessari, adoptar cap mesura extraordinària. Des del club, però, no creuen, a hores d'ara, que calgui fer cap gran canvi, ja que a causa de l'alerta antiterrorista el dispositiu de seguretat dels últims partits ja era més gran que en anteriors ocasions. La setmana passada el club va fer públic un comunicat demanant pau social i que hi hagués "reflexió, responsabilitat, seny i calma".