BARÇA

De Ligt, cada vegada més lluny del Camp Nou

El Barça es manté inflexible i no vol apujar l’oferta per no trencar l’escala salarial del vestidor

Cada vegada sembla més difícil que Matthijs de Ligt acabi jugant al Barça, almenys de manera imminent. Les pretensions econòmiques del futbolista holandès i la negativa del club blaugrana de trencar l’escala salarial del vestidor són esculls massa difícils de superar. I encara més tenint en compte que el futbolista, tot i els seus 19 anys, veu com els grans clubs europeus li van al darrere sense vacil·lar. “És un molt bon futbolista. Qui el fitxi tindrà central per molts anys”, l’elogiava ahir Pep Guardiola, actual entrenador del Manchester City, un dels clubs que també van seguir amb atenció els seus passos.

Des dels despatxos nobles del Camp Nou mantenen la posició dels últims dies: apel·lar a la prudència i insistir que no els consta que De Ligt, que té una proposta formal del Barça des de fa setmanes, hagi pres cap decisió. A més, l’entitat va arribar a un acord amb l’Ajax per traspassar el jugador, que cobraria al voltant de 80 milions comptant-hi ingressos fixos i variables.

Però l’entorn del futbolista no opina el mateix i pensa que el seu futur és lluny del Camp Nou. Si fa alguns dies era el PSG l’entitat que tenia més números per fitxar-lo, ara qui ha guanyat més punts en aquesta mena de subhasta és el Juventus. Segons informava ahir a la nit el periodista Oriol Domènech, les opcions del club de Torí eren del 100% i el mateix jugador ja hauria comunicat la decisió tant al club com als seus familiars directes.

“No podem entrar en aquest joc”

Si es confirma que De Ligt acaba anant a un altre club que no sigui el Barça, serà un cas semblant al que va passar l’estiu passat amb Antoine Griezmann. Els dirigents blaugranes ja havien arribat a un acord amb el davanter de l’Atlètic de Madrid i estaven disposats a abonar la clàusula de rescissió, xifrada en 100 milions d’euros. Però així que els matalassers se’n van assabentar, van fer una contraoferta a l’alça per millorar notablement el que li oferien a Barcelona. I aleshores el Barça es va plantar, perquè topava amb el límit salarial -molt elevat al vestidor del Camp Nou- i perquè significava trencar amb l’escala salarial actual. “No podem entrar en aquest joc d’ofertes i contraofertes. La nostra proposta era aquella i el jugador va preferir quedar-se a l’Atlètic de Madrid, que era on li acabaven pagant més”, reconeixia a l’ARA una de les figures amb més poder del club.

Però, de la mateixa manera que Antoine Griezmann té ara una segona oportunitat -si no hi ha cap sorpresa, a partir de l’1 de juliol oficialitzarà el fitxatge pel Barça-, al Camp Nou estan convençuts que es podrà fitxar De Ligt en el futur. I és que, “coneixent la manera de treballar de Mino Raiola” -el seu agent-, creuen que inclourà en el contracte del club amb qui fitxi una clàusula de sortida que li permeti canviar d’aires d’aquí a dos o tres anys.

El cas de Matthijs de Ligt és semblant al de Frenkie de Jong, el seu compatriota que fa uns mesos es va comprometre amb el Barça. Tots dos prioritzaven jugar al conjunt blaugrana tot i que sense renunciar a la retribució econòmica que, al seu entendre, es mereixien. Passa que les exigències del migcampista no eren tan elevades i el Barça, amb un viatge llampec del president Josep Maria Bartomeu a Holanda, va apujar l’aposta sense trencar l’escala salarial del vestidor. I és que al Camp Nou, a banda de reconèixer que és “gairebé impossible” pagar el que voldria De Ligt sense passar-se del pressupost, també hi ha el temor que alguns pesos pesants del vestidor es rebel·lin si l’operació acabés tirant endavant a l’alça. Tot sembla indicar que no serà així.