COPA DEL REI

EUPV-Els Verds demanarà que s'investigui l'esvàstica que van mostrar aficionats del Madrid

El diputat Ricardo Sixto considera preocupant que la policia no fes res

El diputat d'EUPV-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, preguntarà al Govern per l'exhibició de simbologia nazi a l'entrada de la carpa del Reial Madrid instal·lada a València amb motiu de la disputa de la final de la Copa del Rei.

Sixto, en un comunicat remès avui per Esquerra Unida, ha assegurat a més que ampliarà aquest requeriment a altres símbols homòfobs i catalanòfobs durant la jornada d'ahir a València, que segons considera haurien de ser estudiats per la Comissió estatal contra la violència, la xenofòbia i la intolerància. Segons Sixto, "veure una bandera amb una esvàstica que presideix l'entrada d'una de les carpes d'aficionats del Reial Madrid és absolutament inadmissible".

"La Comissió estatal contra la violència, la xenofòbia i la intolerància, i també les autoritats esportives en general, haurien d'adoptar les mesures que calgui per evitar que aquest tipus d'incidents es produeixin". Segons la seva opinió, crida l'atenció i és "preocupant que la policia no actués en cap moment contra aquesta simbologia que incita a l'odi ia la violència". A més, Sixto també ha criticat en el comunicat les intimidacions que va patir un equip de TV3 mentre realitzava la seva tasca informativa.