Esports 03/02/2018

El Madrid punxa de nou i pot quedar a 21 punts del Barça

Cristiano acaba enfadat a la banqueta després de l’empat del Llevant (2-2)

Cristiano no ha marcat al camp del Llevant

ValènciaQuan Isco va fer el gol que semblava donar al Madrid el triomf al Ciutat de València, als 81 minuts, Zidane no va dubtar i va treure de la gespa Cristiano Ronaldo. El portuguès, que havia fallat dos gols clars i també havia reclamat dos penals sense sort, va ser substituït per Marco Asensio, i quan va veure que les càmeres l’enfocaven s’hi va encarar, dient que havien de gravar el que passava al terreny de joc i posant-se el dit damunt dels llavis, fent-los callar. I acte seguit, es va amagar al seu anorac quan va veure com el veterà Giampaolo Pazzini, que amb 33 anys debutava amb el Llevant, feia el 2-2 definitiu.

Cristiano, emfadat

Després de dos triomfs consecutius a la Lliga, el Madrid va punxar de nou i va sumar un frustrant empat contra un Llevant que ja ha aconseguit empatar els dos partits als homes de Zidane aquesta temporada. Amb el resultat d’ahir, el Madrid no aprofita les derrotes del Vila-real i el Sevilla, els equips que el persegueixen a la classificació, i tampoc aprofita el fet que el segon i el tercer classificats, l’Atlètic i el València, juguen entre ells avui. Els blancs, doncs, seguiran a la quarta posició amb 39 punts, amb un partit pendent al camp del Leganés i amb la por de quedar a 21 punts del liderat si el Barça guanya el derbi contra l’Espanyol. “No podem cometre aquestes errades defensives, i menys contra el PSG”, va dir Casemiro, conscient que el 14 de febrer els francesos juguen al Bernabéu. El PSG, per cert, va guanyar per 0-3 el Rennes, segueix liderant la seva lliga i Neymar ja va afirmar ahir que té “moltes ganes de jugar al Bernabéu”. L’actuació blanca va ser horrible. Sergio Ramos, malgrat fer el 0-1, el seu primer gol en 11 mesos a la Lliga, va fallar molt, especialment en la jugada del primer gol local, quan va perdre la marca de Morales i va deixar el capità del Llevant sol davant Keylor Navas. El porter de Costa Rica va poder evitar inicialment el gol, però Boateng va aprofitar le rebuig i el va enviar al fons de la porteria. Encara era la primera part (1-1).

A la segona part el Madrid va dominar sense crear perill. Cristiano, molt nerviós, va acabar reclamant dos penals, però va ser Isco, que havia entrat a la segona part, qui va fer el gol blanc als 81 minuts. Just després, Cristiano va ser substituït. El Llevant, però, va seguir lluitant, i al minut 85 Roger, tot sol, va perdonar el 2-2. Amb el Madrid patint, l’italià Pazzini va fer el 2-2 definitiu en rebre amb certa comoditat a la frontal de l’àrea, encarar Keylor i superar-lo amb un xut creuat.

Zidane, crític

“Hauríem pogut evitar el segon gol, sap greu cometre aquestes errades”, va lamentar Zidane, que va explicar que amb els canvis buscava “donar més força al mig del camp”. El tècnic madridista va admetre la preocupació per haver fallat “en defensa en els seus dos gols”, però no va voler dir gaire cosa quan li van preguntar per la possibilitat que sigui acomiadat en cas de caure eliminat a la Champions pel PSG. Es va limitar a dir: “Penso en els pròxims partits”. Un discurs similar al d’un Emilio Butragueño, portaveu blanc, que va afirmar: “Mai agrada rebre dos gols fora de casa, però s’hauria pogut guanyar. Ara no podem pensar en el PSG, primer tenim un partit contra la Reial Societat”.