Esports 12/04/2016

El Manchester City, a les semifinals tot i perdonar i patir contra el PSG (1-0)

El conjunt de Pellegrini guanya amb un gol de De Bruyne i accedeix per primer cop a la seva història penúltima ronda de la Champions

Roger Requena
Thiago Silva pugna per una pilota amb Sergio Agüero

BarcelonaEl Manchester City de Manuel Pellegrini serà a les semifinals de la Champions League per primer cop en la seva història després de derrotar el PSG a l'Etihad Stadium (1-0) amb un gol del belga Kevin De Bruyne a la segona part, que ha servit la tranquil·litat al conjunt de Manchester.

Els anglesos s'han proclamat vencedors del combat a dos assalts entre dos multimilionaris amb fam d'èxits europeus. A Anglaterra ho ha provat de totes les formes el PSG, que no ha pogut repetir una fita que només ha aconseguit un cop, el curs 1994-95. L'eliminatòria, oberta en tot moment, s'ha acabat decantant més per la fortuna dels de Pellegrini tant a París com a Manchester, que no pas pel futbol practicat pels anglesos, ja que el PSG ha resultat qui més ha dominat tots dos partits. A l'Etihad els francesos han anotat dos gols, però tots dos han estat anul·lats de forma correcta per posicions en fora de joc.

En la pràctica, però, ha estat el City l'equip més efectiu. A l'Etihad, han disposat d'una immillorable ocasió per avançar-se, un penal comès sobre Agüero que ha acabat desaprofitant el mateix jugador argentí, que l'ha xutat massa desviat a la seva dreta. Els anglesos han sentenciat el pas a les semifinals gràcies a un xut de De Bruyne des de la frontal a poc més de 10 minuts del final, amb un PSG bolcat en camp rival i trencat pel mig.

Minuts abans, Hart havia evitat l'esglai generalitzat de tot l'Etihad en salvar un xut fort i centrat d'Ibrahimovic al quart d'hora de joc. Els mateixos protagonistes repetirien destí en una falta xutada pel suec al segon temps i que ha refusat el porter. La necessitat de marcar ha empès més al PSG, que ha estat qui més ha buscat marcar al llarg de tot el partit. El City, per la seva banda, ha preferit temporitzar el joc i, sense presses, intentar fer córrer el temps.

El pas dels minuts ha contribuït a l'augment de les alternatives entre tots dos. El City volia sentenciar l'eliminatòria, però el PSG, sòlid darrere i amenaçant al contracop, ha mantingut viu el partit fins el final. Hart ha tornat a resultar providencial en un cop de cap de Thiago Silva, i més tard ha estat Otamendi qui ha evitat una clara ocasió dels francesos, que tot i els mèrits han acabat marxant amb les mans buides cap a casa.