BARÇA

Mediapro denuncia la Federació per haver-se apropiat del material del VAR

També ha denunciat el president del Col·legi d'Àrbitres, Velasco Carballo

El mateix estiu de l'enfrontament als jutjats entre la Lliga de Futbol i la Federació Espanyola (RFEF), ha sorgit un nou front judicial al futbol espanyol. L'empresa Mediapro ha decidit denunciar Carlos Velasco Carballo, president del Comitè d'Àrbitres de la Federació, i la mateixa RFEF per apropiació indeguda del material per a la prestació del servei del VAR, el videoarbitratge.

Segons Mediapro, la RFEF no ha permès recuperar part de l'equip destinat al VAR que és a la Ciutat Esportiva de Las Rozas de la Federació. El febrer del 2018, la Lliga i la RFEF van signar un contracte de col·laboració pel qual els responsables de la Lliga, per encàrrec de la RFEF, van adjudicar la prestació del servei del VAR a Mediapro per als partits de Lliga de la temporada 2018/19. Aquest acord establia que el lloc de prestació dels serveis seria qualsevol designat per LaLiga, i finalment va sortir escollida la Ciutat Esportiva de la RFEF, situada a Las Rozas.

Però el 15 de maig del 2019 la RFEF va considerar acabat el seu acord amb LaLiga i va treure a concurs la prestació del servei de VAR, per la qual cosa va indicar a Medipro que retirés el seu equip i material de les instal·lacions de la RFEF. Però, segons l'empresa amb seu a Barcelona, els treballadors de la Federació no van permetre l'accés als de Mediapro el dia 8 d'agost. Mediapro hauria informat la RFEF que tornaria el 9 d'agost i que, si no se'n podia endur tot el material, acudiria als tribunals per denunciar l'apropiació del material. El 9 d'agost la RFEF va permetre la retirada únicament de dues taules tècniques, motiu pel qual Mediapro ha portat el cas a la justícia.

Aquesta temporada el sistema del VAR serà gestionat per l'empresa Hawk-Eye. Mediapro va presentar un recurs després de perdre la gestió perquè considerava que el concurs públic no havia estat legítim, però la justícia va donar la raó a la RFEF.