Esports

Miguel Cardenal alimenta el discurs de la por: "El Barça seria com l'Standard de Lieja"

El president del Consell Superior d'Esports (CSD) ha apuntat els riscos d'una Catalunya independent

Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD), ha participat aquest dilluns en una conferència sobre economia i esport a la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona, on ha alimentat el discurs de la por. “En un país de 8 milions d’habitants els clubs no tindrien un escenari viable. L’aspiració esportiva seria diferent. El Barça, per exemple, seria un equip com l’Ajax, el Celtic o l’Standard de Lieja i arribaria, com a molt, als vuitens o els quarts de final de la Champions. No és el discurs de la por, és un discurs realista”, ha dit.

“Sento el Barça com una cosa meva i l’he defensat sempre quan ha calgut. Si el Barça i l’Espanyol volen seguir competint a la Lliga espanyola és per alguna cosa, perquè tenen uns vincles de molts anys amb la competició”, ha recordat.

Miguel Cardenal ha criticat Josep Maria Bartomeu, president del Barça, per modificar el seu discurs. “No vull pensar que ha rebut influències o que algú li està dient el que ha de dir sobre la posició del club pel que fa a la independència. Al matí va dir una cosa a 'El Periódico' i a la nit, durant una entrevista a Canal +, una altra”, ha assegurat.

"El sistema esportiu català és un referent i un exemple. M'hauria agradat ajudar-lo més. Aquí es treballa molt bé i estem intentant traspassar algunes de les seves propostes a l'esport espanyol", ha dit. "La tradició poliesportiva de l'esport català és una meravella", ha afegit Miguel Cardenal, que ha presumit de tenir bona relació amb David Moner, expresident de la UFEC.

"El futbol ha d'ajudar la resta d'esports", ha opinat. "El futbol professional estava en una situació de col·lapse. L'any 2012 vam començar a treballar per buscar fórmules i vam signar un protocol d'actuació. Els equips no n'estaven convençuts, però ara n'estan molt satisfets. La Lliga espanyola és la més equilibrada d'Europa. Els equips espanyols han fet una bona feina i ara estan guanyant diners i estan reduint el seu deute econòmic", ha explicat Miguel Cardenal, que ha xifrat en 1.500 milions d'euros la previsió per ingressos televisius.

"La situació del futbol és semblant a la que està vivint Espanya, on ara es recullen els fruits d'una època de sacrifici. Hem de traslladar l'exemple del futbol a la resta de l'esport, en què la situació econòmica és molt difícil. Estem pactant plans de viabilitat amb les federacions", ha dit. "No ens podem relaxar i la situació actual presenta nous reptes", ha avançat.

" El bàsquet és una assignatura pendent del CSD", ha reconegut. "Hem d'ajudar a crear una estructura compensada", ha dit Miguel Cardenal, que també ha analitzat la situació del tenis. "No va pel camí correcte", ha reconegut.

Més continguts de