Esports 31/07/2012

Mike Krzyzewski: "No guanyar l'or seria una decepció, no un fracàs"

Estrella "LeBron James és un dels grans líders de la nostra selecció, però en tenim més" Àrbitres "¿Si ens xiularan més passes que a la NBA? Segurament sí"

àlex Gozalbo
2 min
Mike Krzyzewski, l'entrenador dels Estats Units.

La competició masculina de bàsquet dels Jocs Olímpics de Londres disputa avui la segona jornada. Espanya juga sense Joan Carles Navarro contra Austràlia (12.15 hores) i els Estats Units ho fan contra Tunísia (23.15 hores). L'entrenador del combinat nord-americà, Mike Krzyzewski, sap que tot el que no sigui tornar a casa amb la medalla d'or serà una decepció, però accepta el repte.

Mike, com s'afronta un campionat en què estàs obligat a guanyar?

A Londres hem de competir contra alguns dels millors jugadors del món, com vam poder veure fa uns dies a Barcelona, i els nostres jugadors són conscients de la dificultat que això representa. Nosaltres tenim molt de respecte per tots els rivals i sabem que guanyar la medalla d'or no serà fàcil.

¿No guanyar la medalla d'or seria un fracàs?

No guanyar l'or seria una decepció tremenda, perquè ens hem preparat per aconseguir-lo, però no un fracàs. La gent pot pensar el que vulgui, però passi el que passi jo vull marxar de Londres amb la consciència tranquil·la, sabent que ens hem esforçat al màxim. No pots controlar el que la gent espera de tu, però sí el que jo espero dels meus jugadors.

Tots els periodistes comparem el teu equip amb el Dream Team que va competir als Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Intentem evitar qualsevol comparació i centrar-nos en el campionat que hem de jugar ara, no en el que es va jugar l'any 1992. És una comparació que no m'interessa.

Com ha canviat LeBron James des dels Jocs Olímpics del 2008?

Als Jocs Olímpics del 2008 ja es va notar un creixement del seu rendiment respecte al Mundial del 2006. LeBron James està a un gran nivell i és un dels grans líders de la nostra selecció, però en tenim més, com Kobe Bryant i Chris Paul.

Com gestionaràs tants egos junts al mateix equip?

Per a mi no és difícil, perquè tots tenen un objectiu comú, que és guanyar la medalla d'or. Accepten qualsevol correcció i saben que tots defensem la mateixa samarreta. No he tingut cap incident durant la preparació.

¿No creus que us falten centímetres a prop de cistella?

He sentit alguns comentaris en aquesta línia, però no hi puc estar d'acord. Tenim un equip alt i fort. Hi ha jugadors com LeBron James, Kevin Durant i Melo Anthony que ens poden ajudar a la pintura. Crec que no patirem pel joc interior.

¿Et preocupa la diferència en el criteri arbitral que s'estan trobant els teus jugadors a Londres?

No, gens ni mica. Ells, els jugadors, estan acostumats a aquesta manera d'arbitrar i, tret de situacions puntuals, no crec que això sigui un problema per al nostre joc. ¿Si ens xiularan més passes que a la NBA? Segurament sí.

stats