Natació

Dol a la natació sincronitzada per la mort de Tina Fuentes

La germana d'Andrea Fuentes, plata al Mundial de Barcelona 2003, no ha pogut superar un càncer

El món de la natació està de dol després de la mort de la nedadora catalana Tina Fuentes, germana d'Andrea Fuentes, als 34 anys, a causa d'un càncer. Membre del 'dream team' de la natació sincronitzada, va ser una peça important en els triomfs de la selecció espanyola entre el 2002 i el 2007. Entre els seus èxits destaquen la medalla de plata per equips en l'Europeu del 2002, la plata del Mundial de Barcelona 2003 i la plata i el bronze en rutina tècnica assolits a Melbourne 2007.  Després d’escriure la pàgina més gloriosa del seu esport al país, Tina Fuentes va formar part del grup de noies de l’equip de sincronitzada que van convertir-se en les Olympias, un grup dedicat a meravellar els espectadors per a clients diversos, des de conferències a casaments, passant per empreses o clubs.

“Tant ella com la seva germana, Andrea, han donat molt a un esport que la Tina estimava amb passió. Era una persona molt autèntica, amb una manera de viure la vida molt especial. Gaudia de cada moment amb la màxima intensitat”, va destacar la Federació Espanyola de Natació en un comunicat. El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat també va lamentar la seva mort.

La seva germana li va dedicar un emotiu vídeo de comiat. “Bon viatge, germana. T’hem fet la festassa que volies. Sense drama. Compartint un bon moment. Diferent i especial com tu. Tambors, sal, pètals i foc. La lluna, el mar i la millor companyia. Tots els que hi érem t’agraïm el que hem viscut. Gràcies a tots els que li heu donat amor i heu compartit experiències amb ella. Descansa en pau”, li va escriure.


“Diferent i especial”

La seva família la va qualificar fa uns anys en un reportatge que li va dedicar Teledeporte com el contrapunt a la seva germana, que és pura energia i expressivitat. El seu pare, Jorge, la va definir així: “Al meu entendre és prou reflexiva, austera o sòbria. Aparentment és freda, prou capaç de sacrificar-se. És treballadora, ordenada, responsable i realista”. Tot i ser menys expressiva que l’Andrea, el seu entorn més pròxim va destacar sempre la seva seguretat. “Va més a la seva, té el camí més clar i traçat. Quan tenia tres anys, la seva mestra deia que era feliç i que no necessitava la resta per ser-ho”, va opinar la seva mare, Regine. Tina Fuentes, que patia durant els entrenaments per fer les apnees, va aprendre a enfrontar-se a situacions de tensió. “Diferent i especial”: així la va definir la seva germana en aquest reportatge de TVE.