Natació

Mireia Belmonte busca assegurar a Banyoles una plaça per al Mundial

La nadadora badalonina lluitarà per una plaça per al Mundial de Kazan d'aquest estiu en el Campionat d'Aigües Obertes que es disputarà aquest cap de setmana a Banyoles

La badalonina Mireia Belmonte buscarà aquest cap de setmana a Banyoles, on es disputa el Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes, assegurar-se una plaça per disputar aquest estiu les proves d'aquesta disciplina dels Mundials de Kazan (Rússia).

Belmonte compta actualment amb marca mínima per a la cita mundialista, però l'equip espanyol disposa només de dues invitacions, així que la catalana haurà de millorar el seu registre actual si no vol arriscar-se a que algunes de les participants en la competició de Banyoles millorin aquest temps i es facin amb aquestes dues places.

Margarita Domínguez i Erica Villaécija es presumeixen com les principals rivals de Mireia Belmonte en aquest Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes, on també competiran Esther Núñez i María Vilas.

En categoria masculina, l'actual campió nacional, Héctor Ruiz, s'enfrontarà a destacats participants com el seu company d'entrenaments Adrián González o altres com Damian Blaum, Roger Rabassa o Pol Gil.

El Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes arrencarà aquest dissabte amb la prova de deu quilòmetres i, diumenge, es disputarà la de cinc quilòmetres.