Esports 23/04/2016

Naufragi absolut d’un equip que busca un miracle en l’agonia (4-0)

L’Espanyol frega el ridícul contra un Las Palmas que festeja la permanència

Roger Requena
Marco Asensio reclamant una acció sota l’atenta mirada d’El Zhar, autor del primer gol del Las Palmas.

BarcelonaUna autèntica dimissió general. Això és el que es va viure ahir a l’estadi de Gran Canària, on un Espanyol necessitat va fer un ridícul tan gran com preocupant (4-0). Un nou tret al peu. Jugadors desesperats, capcots, sentint de fons les escridasses estèrils d’un tècnic que fa invents el dia menys indicat. En un partit que havia de servir per resoldre de forma gairebé definitiva la permanència, un Las Palmas a mig gas va celebrar amb quatre gols un objectiu que l’Espanyol encara no ha aconseguit. A hores d’ara, el principal argument per salvar-se passa perquè fallin els seus rivals.

Els blanc-i-blaus, que vénen de sumar dos dels últims 15 punts en el tram de màxima necessitat, s’encomana a un miracle. I el més greu és que deixen unes sensacions que, lluny de tranquil·litzar, conviden a pensar que el pitjor dels malsons és possible. Ahir el partit podria haver dibuixat un altre signe si Burgui, Hernán i Asensio haguessin marcat en tres ocasions molt clares al primer temps. Tot i sortir al camp més atemorit, l’Espanyol va anar creixent en una primera meitat en què mereixien, almenys, arribar al vestidor amb avantatge. Però la realitat és cada cop més cruel amb aquest equip, que fins i tot quan juga bé coneix el patiment. A pocs segons per al descans, El Zhar va trobar l’esquena de la defensa i va encetar el funeral espanyolista.

Arlauskis, 12 gols en tres partits

Poc hi va poder fer un Arlauskis que segueix sense justificar ni el seu fitxatge ni la seva titularitat -12 gols encaixats en dos partits i mig-. Ahir era la sorpresa d’un onze amb moltes baixes que va perdre Abraham al minut 12 per lesió. En una segona part per oblidar, l’Espanyol es va difuminar del tot, assistint de forma testimonial a un rondo local que va derivar en tres gols més de Viera, Bigas i Wakaso. Amb el 2-0, Galca va afegir un punt d’incoherència posant Mamadou i traient Moreno i no un altre perfil més defensiu. Pocs aficionats espanyolistes es devien sorprendre de l’enèsima galcada. Sevilla, Barça i un Eibar salvat. Necessitats fins al final. Més val que punxin els rivals directes.

Rastar assumeix el deute amb UTE

Segons va informar Catalunya Ràdio, el propietari blanc-i-blau, Chen Yansheng, hauria abonat els 23 milions pendents a UTE, empresa constructora de Cornellà-El Prat. Altres mitjans van desmentir el pagament, però van confirmar l’existència d’un preacord amb UTE, que satisfeta amb les formes del nou propietari ha rebutjat finalment demandar el club per impagaments.