GIRO D'ITALIA
Esports 11/05/2013

El britànic Dowsett guanya la contrarellotge del Giro i Nibali es vesteix amb la 'maglia rosa'

El sicilià de l'Astana lidera la general amb 29 segons més que l'asutralià Cadel Evans

Efe
1 min

BarcelonaEl britànic Alex Dowsett (Movistar) ha guanyat la vuitena etapa del Giro, una contrarellotge individual de 54,8 quilòmetres, entre Gabicce Mare i Saltara, però el gran protagonista del dia és el sicilià Vicenzo Nibali (Astana), nou líder de la curs.

Els millors temps en la jornada l'ha aconseguit Dowsett (1h.16: 27), seguit del seu compatriota Bradley Wiggins (SKY) a deu segons, l'estonià Tanel Kangert (Astana) a 14 segons i l'italià Vicenzo Nibali (Astana) a 21 segons. El líder abans d'ahir, el basc Beñat Intxausti (Movistar), s'ha quedat a quatre minuts i dos segons del vencedor de l'etapa.

La classificació general pateix un tomb important en la seva primers llocs i passa a estar liderada per Vicenzo Nibali, seguit de l'australià Cadel Evans (BMC) a 29 segons i l'holandès Robert Gesink (Blanc), a 1.05 minuts.

La novena etapa unirà les ciutats de Sansepolcro i Florència (170 quilòmetres). Està considerada de mitja muntanya, amb els alts de Vallombrosa (1a.), Venda li Croci (3a.) i Fiesole (4a.), tots ells situats a la part final del recorregut.

stats