ATLETISME

L'Associació Internacional d'atletisme nega irregularitats de Doha per ser escollida seu dels Mundials

Segons el cap de comunicació de la Federació, era un acord de patrocini d'un banc totalment legal

L'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) ha negat que la candidatura de Doha, escollida seu dels Mundials d'atletisme de l'any 2019, oferís diners il·legalment, fora de termini, per guanyar ser escollida la seu, tal com va assegurar el president de la Federació l'atletisme espanyola, José María Odriozola. "Res va infringir el procediment de la IAAF per a les ciutats aspirant", ha afirmat el director de comunicacions de l'IAAF Nick Davies a la web 'insidethegames'.

Odriozola va acusar Qatar d'haver ofert 37 milions de dòlars extra fora de termini. Segons Davies, la xifra esmentada per Odriozola es refereix als "30 milions de dòlars compromesos per un banc de Qatar per convertir-se en nou patrocinador oficial de la IAAF durant els propers cinc anys, amb set milions addicionals per proporcionar pistes d'atletisme a federacions que actualment no en tenen".

Doha, que havia perdut davant Londres per la seu de l'esdeveniment en 2017, va guanyar l'edició de 2019 en l'imposar-se per 15-12 a Eugene (Estats Units). Barcelona havia quedat eliminada en la primera ronda.