FUTBOL
Esports 22/02/2020

El Reial Madrid cau contra el Llevant i el Barça arribarà líder al Bernabéu (1-0)

El Barça supera els blancs a la classificació de més gols en la història de la Lliga

T.p.

BarcelonaJornada rodona al Camp Nou. El Reial Madrid va perdre per 1-0 al camp del Llevant, fet que permet al Barça de Quique Setién arribar diumenge vinent al Santiago Bernabéu ocupant la primera posició de la Lliga. Els blancs, que venien de punxar a casa contra el Celta l’última jornada, no van jugar un bon partit malgrat que Zinedine Zidane va fer jugar tots els titulars. En la primera part el duel ja va ser prou obert, tot i que els valencians van saber defensar-se amb encert esperant la seva oportunitat, que arribaria en la segona part, quan el capità, Morales, es va inventar un xut preciós per l’escaire que va batre Courtois. El Madrid va buscar l’empat sense sort, i va perdre el belga Eden Hazard, que va marxar del terreny de joc visiblement coix, amb molèsties al turmell, on ja va patir una lesió que el va deixar més de cinc setmanes sense jugar. I tot just abans de rebre, en cinc dies, el Manchester City de Guardiola, primer, i el Barça, després. "No fa bona pinta", va dir Zidane sobre la lesió del belga.

El Barça, el més golejador de la Lliga

Amb aquests resultats, el Barça va convertir-se en l’equip amb més gols de la història de la Lliga. El club blaugrana ja en porta 6.151, i supera en la classificació un Reial Madrid que el 1990 va arribar a tenir 139 gols d’avantatge sobre els catalans. Els últims anys, però, el Barça s’ha anat acostant als blancs, fins a passar-los finalment al davant, especialment gràcies a Messi. Quan l’argentí va debutar, el Madrid li treia 70 gols a un Barça que ara encara amb més optimisme el clàssic de la setmana que ve.