Atletisme

El TAS considera que Adel Mechaal no és culpable de dopatge

S'admet el recurs d'apel·lació de l'atleta, que estava competint amb mesures cautelars

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha confirmat aquest dimarts que l'atleta Adel Mechaal no és culpable de dopatge, segons ha informat el migfondista espanyol en un comunicat publicat a les xarxes socials.

Mechaal, nascut al Marroc però amb nacionalitat espanyola, ha sigut exonerat per l'organisme internacional després de ser acusat de dopatge per haver-se saltat tres controls, un fet penalitzat per la legislació esportiva. El migfondista, subcampió d'Europa de 5.000 metres, va recórrer al TAS, que ha decidit, segons ha anunciat, que té la raó després de tres mesos en què va poder competir gràcies a les mesures cautelars.

"A través de la present comunicació informo que avui els meus advocats, Borja Osés i Toni García, han rebut el laude arbitral emès a Lausana. El TAS ha decidit estimar el recurs d'apel·lació interposat per part meva en contra de la decisió emesa per l'àrbitre únic de l'Aepsad (Agència Espanyola Antidopatge) el 16 de gener del 2017 i anul·lar l'esmentada decisió", explica en el citat comunicat.

"La decisió del TAS confirma que no s'ha comès per part meva cap infracció de les normes de dopatge amb relació a l'existència de controls fallits, com jo sempre vaig mantenir. Agraeixo als que al llarg d'aquest projecte sempre m'han donat suport i han confiat en la meva innocència", ha afegit. "Amb enorme satisfacció", Mechaal es disposa a continuar amb una temporada en què malgrat que ha viscut "moments difícils", ha aconseguit els seus millors resultats esportius.

L'inici del calvari

Mechaal no va poder justificar tres faltes en el sistema Adams pel qual els atletes d'elit han de comunicar on es troben durant tot l'any a fi de poder ser sotmesos a controls de dopatge en qualsevol moment.

El reglament antidopatge de la IAAF (Federació Internacional d'Atletisme) estableix (article 32) entre les infraccions, la "negativa o resistència, sense justificació vàlida, a una recollida de mostres després d'una notificació feta d'acord amb les normes antidopatge aplicables, o evitar de qualsevol altra forma la recollida de mostres".

En el seu apartat s'indica que la "vulneració dels requisits sobre la disponibilitat de l'atleta per a la realització de controls fora de competició inclou el de no presentar la informació requerida sobre la seva localització, així com els controls que es considerin fallits en base a les normes internacionals per controls".

"Qualsevol combinació de tres controls fallits o no presentació de la informació sobre la seva localització que es produeixi en un període de 18 mesos establert per la IAAF o les organitzacions antidopatge amb jurisdicció sobre l'atleta constituirà una infracció de les normes antidopatge", afegeix.

Pendent de la llista per anar al Mundial

Lliure de sanció, Mechaal ha entrat a la llista de la selecció espanyola que competirà en els Mundials d'Atletisme que es disputaran a Londres entre el 4 i el 13 d'agost. Mechaal havia fet la mínima establerta per la Federació Espanyola d'Atletisme amb un temps de 3.35.31, aconseguit a Praga el 5 de juny. Els companys del mig fons seran Marc Alcalá i David Bustos.

Més continguts de