LLIGA DE CAMPIONS
Esports 06/11/2012

Tito: "Possiblement és el partit més important que tindrem aquest any"

Tito Vilanova hi ha dit la seva a Celtic Park, i ha deixat clar que una victòria pot aclarir molt el calendari

Toni Padilla
2 min
Tito Vilanova, entrenador del Barça

Glasgow (enviat especial)El tècnic català ha començat la roda de premsa prèvia al partit amb el Celtic de manera contundent, i ha afirmat que "és possiblement el partit més important que tindrem aquest any; podem garantir la classificació i dosificar jugadors". Així, ha deixat clar que "no prioritzem una competició per sobre de les altres". Vilanova ha parlat a una sala de premsa presidida per una samarreta del Barça de Rivaldo, amb un traductor català al costat.

Sobre el rival, Vilanova ha recordat que "sabem quina és la perillositat del Celtic; haurem d'estar atents a les jugades a pilota aturada i als contraatacs". A més, ha comentat que "el millor que li pot passar a un jugador és jugar a un estadi així, amb ambient". Vilanova espera un rival defensiu, ja que "la manera de jugar del Barça fa que molts rivals s'agrupin i defensin més tancats. Al partit d'anada va passar el que prevèiem. I en certa manera els jugadors saben quina és la dificultat de demà". Preguntat sobre si considera que l'estil del rival és esquerp, Vilanova ha dit que "va ser defensiu al Camp Nou, però això no vol dir que no ho fes bé. Va estar a punt de puntuar...".

Piqué i Alves

Preguntat sobre Gerard Piqué, que ha rebut l'alta, Vilanova ha afirmat que "fa molts dies que està parat, pot jugar, però també hi ha risc perquè és una lesió al peu". El tècnic ha afegit que decidirà què farà abans del partit segons les "sensacions". Optimista, ha afegit que "Piqué s'ha entrenat bé i que no trigarà gaire a estar al cent per cent". Pensant en el futur, Vilanova admet que "sempre és important recuperar jugadors, però sobretot si juguen al centre de la defensa", en referència a Puyol. A l'hora de parlar de noms propis, Vilanova hi ha dit la seva sobre Alves, de qui ha comentat que "si ha jugat menys és per les lesions, i quan ha jugat ho ha fet amb un nivell bo. És un jugador molt important per a l'equip. Segur que s'esforçarà per recuperar el nivell d'abans de les lesions. Té moltes ganes de tornar a ser el de sempre, sap que no va tenir sort l'any passat".

En ser preguntat sobre Messi i la possibilitat de que marqui un gol per dedicar-ho al seu fill, Vilanova ha comentat que "no li haig de dir res, ja és prou intel·ligent. Sempre vol marcar, ho farà d'aquí a poc". Finalment, preguntat per la lliga, Vilanova ha advertit que "ja s'ha vist que res és fàcil. No ens podem descuidar ni creure que serà senzill".

stats