SEGONA DIVISIÓ A

Entrevista a Vicente Moreno: “El Nàstic, com a mínim, ha d’estar a Segona Divisió A”

L'entrenador, que va arribar al club fa dos anys, afronta el repte de la consolidació

Vicente Moreno (Massanassa, 1974) va arribar al Nàstic ara fa dos anys en una situació complicada i va acabar portant l’equip a Segona A. Ara afronta el repte de la consolidació.

¿Li feia respecte el repte d’entrenar el Nàstic?

Sempre és un repte i una dificultat arribar a un lloc on no has tingut res a veure amb la configuració de la plantilla, en els entrenaments i en la planificació que s’ha fet. Tot i això, vaig ser molt clar amb la plantilla, ja que el fet d’arribar a mitja temporada i en un moment difícil no era un excusa a final de temporada per no estar en posicions de play-off, que era l’objectiu.

Agafa el Nàstic i l’equip fa un gir important, ¿quina va ser la clau?

En primer lloc la clau és tenir bons jugadors. Quan hi ha un entrenador que pensa que ell és més protagonista, el seu recorregut serà curt. Després és qüestió de convèncer els jugadors i ajustar quatre coses, però la sort que he tingut és haver trobat un grup amb molt bona qualitat, capacitat i voluntat.

Després d’una segona volta impecable, cauen a Llagostera en l’últim partit. Molt dur, no?

Duríssim, perquè hi arribàvem amb un estat de forma increïble, fregant l’excel·lència i amb els jugadors en plena confiança. Vam fer uns play-off fantàstics, sent superiors a tots els rivals. Tot i això, la situació ens va enfortir molt més encara i l’experiència ens va servir per tornar-nos a aixecar.

La temporada passada, però, per fi l’ascens...

Va ser un alleujament molt gran. El primer any vaig arribar a mitja temporada i tothom sabia que acabava d’arribar, però al segon any hi havia més pressió, ja que els rivals sabien que érem l’equip a batre i això va afegir-hi dificultat. A més, semblava que havíem d’aconseguir l’ascens al mes de setembre. Finalment, però, ho vam aconseguir, sabíem la importància que tenia, sobretot per al club econòmicament.

¿Com afronta la plantilla la nova temporada a Segona A?

La paraula és il·lusió, i també tranquil·litat, perquè el Nàstic com a mínim ha d’estar a Segona A. Són tres anys que l’equip ha anat buscant aquest ascens i no ens ha de valer el simple fet de ser-hi. Crec que hem d’anar cremant etapes i ja veurem on hem d’estar, però jo no em conformo amb poc i el meu objectiu és guanyar tots els partits.

¿Una de les premisses ha sigut mantenir el bloc de l’equip?

Sí, tinc el convenciment que la plantilla de la temporada passada està capacitada per jugar a Segona A. Sempre és bo fer canvis, s’ha de tenir gent nova per donar un plus a la plantilla, però crec molt en l’equip que teníem. Pocs equips donen aquesta continuïtat a la plantilla, però nosaltres hi hem de creure i ells s’ho han de creure.

¿Quines han sigut les directrius per reforçar la plantilla?

No volem experiència pel fet de tenir-la, sinó que els jugadors ens aportin el seu bagatge. Alhora hem fitxat molta gent jove que debuten en la categoria, però crec que això serà una motivació. Al final, ells han de posar tota la motivació a disposició de l’equip en cada partit.

¿Com li agradaria veure el Nàstic a finals de temporada?

M’agradaria poder donar continuïtat al que hem fets aquests dos anys. En qualsevol categoria és difícil tenir una identitat de joc, que el teu equip sigui reconegut des de fora. Ara serà una nova categoria amb més nivell, però la meva il·lusió serà que puguem seguir mostrant el que hem fet i com ho hem fet durant aquests dos anys.

Amb les matemàtiques a la mà, Vicente Moreno és el millor entrenador de la història del club...

Sona bé, però seria ridícul pensar que és així. Les circumstàncies són molt canviants, els equips són diferents i els mitjans també, i no es pot comparar. Deixem-ho en la idea que han sigut dos anys en què les coses s’han fet bé i la feina feta ha tingut recompensa.