CICLISME

La Vuelta a Espanya del 2020 tindrà la sortida a Holanda

Serà la segona vegada que la prova comença en terres holandeses

La ciutat holandesa d'Utrecht donarà el tret de sortida a la Vuelta a Espanya de ciclisme l'any 2020, una prova que tindrà com a escenari de les primeres etapes la regió del Brabant Septentrional. L'anunci ha estat oficialitzat aquest matí a Utrecht per Javier Guillén, director general de la Vuelta i Jan van Zanen, alcalde de la ciutat. Utrecht serà protagonista de la presentació d'equips, la contra rellotge inaugural i l'arribada de la segona etapa, que començarà a Hertogenbosch, capital de la província del Brabant Septentrional. La tercera etapa recorrerà aquesta província amb sortida i arribada a la ciutat de Breda.

La Vuelta, doncs, torna a celebrar una sortida oficial des d'Holanda, onze anys després. Utrecht es consolida com un dels centres neuràlgics del ciclisme a Holanda, ja que és l'única ciutat amfitriona de les tres grans voltes del calendari internacional (el Giro d'Itàlia 2010, el Tour de França 2015 i la Vuelta 2020).

El director de la Vuelta, Javier Guillén, ha afirmat que està "impacient" per viure una nova sortida oficial de la prova des d'Holanda. Serà la segona, després d'Assen 2009 i la quarta des de l'estranger després de Lisboa 1987, Assen 2009 i Nimes 2017.