BARÇA

Xavi, dur amb el Barça: "S'ha adormit"

L'egarenc explica a 'The Tactical Room' que futbolistes com Iniesta, Busquets o ell mateix pateixen amb l'estil de joc dels últims anys

Xavi Hernández ha admès amb rotunditat en una entrevista a la revista digital 'The Tactical Room' que el Barça s'ha allunyat del tipus de futbol que el va fer gran. "Jugadors com l'Andrés, el Busquets o jo mateix, a vegades, ens trobàvem perduts en aquest anar i venir constant", ha dit. De fet, per a l'egarenc, el fitxatge d'Ernesto Valverde significarà una rectificació, tornar al futbol més ortodox que ell defensa: "Ha viscut l'estil i ho farà bé. La seva arribada suposa retornar a l'estil ortodox". 

El futbolista, que s'ha refermat en la idea de penjar les botes quan acabi aquesta temporada i centrar-se en les banquetes, creu que el Barça s'ha "adormit" durant els últims anys. "Es va creure que anava sol al vaixell. S'ha de potenciar el planter i el model de joc. El futbolista jove s'ha d'impregnar d'aquesta manera de jugar perquè quan arribi al primer equip tingui tots els conceptes apresos. Els entrenadors del planter han de formar el jugador, han d'ensenyar: ¡Tant és guanyar la lliga infantil!".

L'exjugador blaugrana no ha tingut problemes tampoc per lloar el Reial Madrid i l'aposta futbolística que ha tingut durant els últims anys: "Ha fitxat molt bé. Avui en dia domina totes les facetes: el contraatac, l'atac posicional, la pilota aturada, el replegament... són forts, ràpids, una barreja molt bona".