Barça

El Barça assumeix un estiu de fitxatges terrenals

Isak, de la Reial Societat, se suma a les ja conegudes opcions lliures de Depay i Agüero

3 min
Alexander Isak, Memphis Depay i Sergio Kun Agüero

BarcelonaAmb la figura de Ronald Koeman debilitada després d'un final de temporada molt decebedor, i a l'espera de saber en què es tradueix el canvi de cicle que vaticina Joan Laporta a partir d'aquest estiu, el Barça sondeja el mercat de fitxatges per millorar la plantilla. El responsable de la planificació esportiva, Mateu Alemany, i el secretari tècnic, Ramon Planes, tenen l'encàrrec d'aprimar la massa salarial i ajustar-la a la difícil situació econòmica del club, però alhora busquen solucions per apujar el nivell en diverses línies. Una de les demarcacions més inestables és la davantera. Malgrat que els blaugranes finalitzaran la Lliga com el conjunt més golejador, encara no han cobert l'adeu de Luis Suárez, viuen molt pendents de la recuperació d'Ansu Fati, estan exposats a les possibles baixes d'Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé i Francisco Trincao i directament no compten amb Martin Braithwaite, actual portador del dorsal número 9. A Philippe Coutinho, lesionat al genoll, també se li buscarà una sortida, segurament com a cedit.

Aquestes intencions deixen clar que els únics dos davanters amb la plaça assegurada al Barça 21/22 són el mateix Fati i Leo Messi. Si tot va bé, l'hispanoguineà tornarà a estar en dinàmica a la pretemporada, mentre que el 10 ha d'explicar les setmanes vinents la seva continuïtat al Camp Nou. A partir d'aquí, s'obre un ventall d'escenaris que dependrà del nombre de baixes que s'acabin produint, però amb una màxima: que el club no tindrà prou múscul per afrontar un fitxatge de primera línia. Neymar Jr. es va autodescartar renovant amb el PSG fa uns dies i Erling Haaland implica unes quantitats que ara són inassumibles. A més, el Borussia Dortmund, propietari del davanter noruec, acaba de guanyar la copa alemanya i disputarà la pròxima edició de la Lliga de Campions, de manera que s'enforteix la seva posició negociadora.

Com que les estretors econòmiques priven el Barça de fer grans operacions en paral·lel al gran esforç que suposarà la signatura del nou contracte de Messi, prenen cos les opcions a cost zero. És a dir, si fa unes setmanes es plantejava la disjuntiva entre el Kun Agüero i Memphis Depay per ocupar un rol eminentment suplent, ara no es pot descartar que vinguin tots dos. L'argentí té menys propostes que l'holandès i, per tant, menys presses per decidir el seu futur. De fet, La porteria de BTV insisteix que ho té tot fet per ser blaugrana. Diferent és la situació de Depay, que no seguirà a l'Olympique de Lió i escollirà un altre camí si el Barça no s'acaba de decidir per ell, cosa que depèn de la quantitat i la qualitat de les baixes que es produeixin. Si no hi ha diners, el davanter oranje tindrà més possibilitats de jugar al Camp Nou. I si sí, Laporta i companyia exploraran fitxatges amb més projecció, tot i que impliquin cost de traspàs.

Les sortides manen

Entre els davanters amb contracte en vigor que més agraden a la direcció esportiva hi ha Alexander Isak, de la Reial Societat. L'internacional suec, que al setembre farà 22 anys, porta dues temporades consecutives superant els 15 gols a Sant Sebastià. Acaba el seu compromís com a txuri-urdin el juny del 2024 i el Dortmund, del qual procedeix, el podria recomprar per 30 milions d'euros, tot i que ara no el necessita perquè té Haaland. Per a la resta de clubs el preu de la seva llibertat puja fins als 70 milions, tot i que la Reial el podria deixar sortir per entre 40 i 50, amb possibilitat d'incloure jugadors a canvi per rebaixar la despesa. Isak té propostes de la Premier League (Tottenham i Manchester United) i del Calcio (Roma) i fins i tot una oferta per renovar a Anoeta, però valoraria positivament fer un salt de qualitat a la Lliga.

En tot cas, i com es deia línies més amunt, fitxatges d'aquest tipus depenen exclusivament de les sortides que es puguin produir durant l'estiu. Fins que no hi hagi notícies en aquest sentit, els únics moviments que podrà fer el Barça seran a cost zero, com el d'Eric García, un central que serà blaugrana quatre anys després de la seva sortida per falta de projecte.

stats