Esports Barça 08/05/2021

S'ha acabat el serial Neymar

El PSG confirma la renovació del davanter brasiler fins al 2025

3 min
Neymar acaba contracte la temporada vinent i de moment ha paralitzat la seva renovació amb el París Saint-Germain.

BarcelonaS’ha acabat el serial Neymar: no jugarà al Barça. L’atacant brasiler i el París Saint-Germain van confirmar la renovació del contracte fins al 2025. El conjunt francès ho va anunciar a so de bombo i plateret a través de les xarxes socials. Un cop d’efecte per als dirigents de l’entitat francesa després de caure eliminats a la Champions, i la confirmació definitiva que no tornarà a Barcelona aquest estiu.

“El PSG ha cregut en mi des que vaig arribar-hi. És un club més respectat. Formem part dels quatre millors clubs de la Champions per segon any consecutiu”, deia el brasiler en el comunicat on es va oficialitzar la renovació d’un contracte que, inicialment, expirava l’estiu vinent. Allargarà la seva vida a París, ciutat on va arribar el 2017 a canvi de 222 milions d’euros, el valor de la seva clàusula de rescissió al Barça. Des de llavors ha guanyat 10 títols i ha jugat una final de la Lliga de Campions.

Vestit amb la samarreta del PSG, i amb gestos d’efusivitat, es tancava una renovació que havia portat cua i que, en alguns moments, semblava que no s’arribaria a produir. Una manera de compensar, sobretot de cara a la galeria, que flirtegés amb el Barça, fins al punt d’arribar a oferir-se per tornar al Camp Nou, l’estadi on va aconseguir els màxims èxits esportius -–la Champions i el reconeixement mundial com a estrella del futbol–. Ell, a través del seu entorn, es va oferir. Però la negativa del PSG de vendre’l, primer, i la falta d’entesa econòmica, després, ho han dificultat. Amb la crisi del coronavirus, l’opció ha acabat sent del tot impossible.

Ja fa dies que Neymar i el PSG ho tenien tot acordat, però la signatura ha trigat molt a arribar. No era debades. Tal com va informar l'ARA, Neymar havia paralitzat unes setmanes la seva renovació per donar temps al Barça a fer una darrera oferta. Era un joc a tres bandes. Neymar volia tornar i el Barça, abans presidit per Bartomeu i ara en mans de Laporta, veia en el brasiler un bon argument per convèncer Leo Messi per quedar-se. Finalment, i davant la certesa que no podria tornar a Barcelona, almenys de manera imminent, va decidir acceptar la proposta del propietari, Nasser al-Khelaifi.

Un possible retorn molt controvertit

El possible retorn de Neymar, venut fins i tot a algunes candidatures a la presidència com el seu fitxatge estrella, generava controvèrsia al Camp Nou. D’una banda es parlava del Neymar futbolista, però també es mirava la seva contractació com una operació de màrqueting, pel ressò que té a nivell mundial i per la possibilitat que el brasiler ajudés l’entitat a aconseguir nous contractes de patrocini. Sense anar més lluny, el 2017, quan va fer les maletes a París, Nike –la multinacional de roba esportiva que vesteix el Barça i que aleshores també patrocinava el jugador– es va molestar pel seu comiat. Al final, com que marxava al PSG, club que també esponsoritzava, no hi va posar més pegues. Ara bé, i malgrat els avantatges monetaris, tal com explicava l’ARA a oficines no tothom coincidia en veure el possible fitxatge com una bona notícia, perquè no era clar que els diners invertits per ell –el traspàs més la fitxa milionària– compensessin els beneficis. A més, es dubtava del seu estat físic –en aquests quatre anys només ha jugat el 50% dels partits– i es recordaven els enrenous extraesportius i judicials que envolten sovint el jugador. “Era un serial molt perillós”, reconeixen des del club. Ja s’ha acabat. I s’ha acabat amb Ney a París.

stats