Els milions per evitar la fuga d'Ilaix Moriba compliquen ara la seva renovació

Acaba contracte el 2022 i parteix d'unes condicions que ja són de jugador professional

Xavi Hernández Navarro i Quim Salvans
3 min
Ilaix Moriba

BarcelonaLa irrupció d'Ilaix Moriba al primer equip del Barça ha enlluernat tothom. Amb només 18 anys, l'hispanoguineà ha anat guanyant importància en els esquemes de Ronald Koeman en el transcurs de la temporada i això l'ha consolidat com un dels jugadors més preuats del conjunt blaugrana. Les bones actuacions del migcampista van provocar que la nova junta determinés que la seva renovació era una prioritat, ja que el contracte del jove blaugrana finalitza el 30 de juny del 2022.

Mateu Alemany i Ramon Planes es preparen per a una negociació que no serà fàcil amb Rogon, l'agència alemanya que a partir d'ara s'ocupa dels assumptes professionals del jugador. L'empresa, amb seu a la petita ciutat de Frankenthal (Renània), representa també Roberto Firmino (Liverpool), Julian Draxler (PSG) i Thilo Kehrer (PSG), entre altres jugadors, i es va imposar a les propostes de Jorge Mendes i Rodrigo Messi, que estaven igualment disposats a gestionar el proper contracte d'Ilaix, el primer 100% a l'elit. El mediàtic agent portuguès és qui representa ara Ansu Fati, que abans s'havia posat en mans del germà de Messi. Així d'endogàmic és el món del futbol.

Segons va informar RAC1, el Barça està preocupat pel futur d'Ilaix perquè els seus nous agents, conscients que el futbolista podrà iniciar converses amb altres clubs a principis de l'any que ve, estan tensant la negociació amb condicions poc adequades a la situació financera que hi ha al Camp Nou. També, com passa en tots els processos de renovació, filtren l'interès d'altres equips per pressionar l'actual propietari, que en aquest cas està lligat de peus i mans fins al canvi d'exercici econòmic i necessita buidar la plantilla i alliberar massa salarial abans d'encabir el nou contracte d'Ilaix.

El Barça afronta una negociació amb un jugador en edat juvenil que fa dos anys que està en xifres de professional. Ilaix té una fitxa anual milionària perquè el club va haver de fer un esforç per evitar que marxés al Manchester City de la mà del seu antic agent, el polèmic Jonathan Barret, que també s'ocupa dels assumptes de Gareth Bale. Escaldat per fugues de talent com les de Jordi Mboula, Eric García o Mate Morey, l'expresident Bartomeu va donar ordres perquè el jove hispanoguineà renovés al preu que fos. Per això, donat l'actual context econòmic, el procés per assegurar el futur d'Ilaix és més delicat del que sembla.

Mentrestant, des de l'entorn del jugador sostenen que no hi ha cap negociació en marxa, que no hi ha pressa en aquest sentit i que les notícies sobre les altes pretensions del seu nou despatx de representació són missatges que l'entitat envia a través dels mitjans per marcar terreny. Ilaix està ara mateix de vacances, satisfet amb la seva irrupció al primer equip i treballant per recuperar-se del tot de la lesió que es va fer al turmell a l'últim partit de Lliga al camp de l'Eibar. Sap que s'ha guanyat una plaça a la primera plantilla per al curs 2021/22.

Wijnaldum, competència directa

Ara bé, al jove migcampista de La Masia no se li escapa que tindrà més competència si finalment el Barça s'assegura el fitxatge de Georginio Wijnaldum, lliure de traspàs. L'holandès, de 30 anys, té un perfil físic i arribador que pot restar minuts a Ilaix, que amb Koeman va acabar sent la primera opció de refresc per a De Jong i Pedri, els dos interiors titulars. De l'entrenador dependrà que l'hispanoguineà se senti important en un moment en què els seus agents estaran negociant la seva continuïtat. Haurà de repartir bé les responsabilitats amb Wijnaldum, un jugador experimentat i dotat per rendir més a curt termini.

La d'Ilaix serà una negociació compromesa en uns mesos que estaran marcats per molt més assumptes per resoldre. Laporta s'ha centrat els últims dies en anunciar fitxatges, però on tindrà més feina és en el capítol de baixes i en el d'adequacions salarials. Ha de firmar vendes tant sí com no per salvar els comptes i ha de convèncer jugadors amb contracte en vigor perquè s'abaixin el sou, com Messi, que tot apunta que renovarà amb condicions a la baixa. Després hi ha les ampliacions de jugadors amb projecció, com Dembélé, que si no accepten continuar hauran de marxar traspassats. I les millores pendents dels joveníssims Ilaix, Ansu Fati i Pedri, tres valors que causarien un trauma en cas de pèrdua.

stats