Esports 04/01/2012

Albert Bosch ja és el primer català que arriba al pol Sud sense assistència

L'empresari i aventurer ha arribat al pol Sud aquest dimecres a les 19.50 hores després de 66 dies i 1.200 quilòmetres de travessa

Ara
1 min
Albert Bosch.

BarcelonaL'empresari i aventurer Albert Bosch ha arribat al pol Sud aquest dimecres a les 19.50 hores després de 66 dies i 1.200 quilòmetres de travessa. És la primera vegada que un català arriba al paral·lel 90 i que un espanyol ho aconsegueix sense assistència externa de cap tipus.

La recta final ha estat especialment dura tan físicament com psicològicament. Bosch ha fet un esforç per arribar aquest dimecres. En els últims dos dies ha caminat 64 quilòmetres i només ha dormit tres hores.

El seguiment dels últims quilòmetres fins al pol Sud han convertit #FelicitatsAlbertBosch i #AlbertBosch en trènding tòpic català entre la una i les dues i de cinc a sis de la tarda, amb nombroses mostres de suport i missatges d'ànim per a completar l'itinerari.

Bosch ha fet pràcticament tot el trajecte en solitari després que el seu company Carles Gel abandonés l'expedició per una lesió. Els dos dies d'espera per a l'evacuació de Gel i una forta tempesta que va durar 13 dies han fet que el repte s'hagi endarrerit, però Albert Bosch ha persistit en la intenció d'aconseguir-ho malgrat tots els impediments i l'augment dels riscos de continuar tot sol. Això, per exemple, el va obligar a carregar deu quilos més de pes perquè el seu company de viatge duia material imprescindible del qual no s'ha pogut desfer per acabar el viatge.

Albert Bosch ja és el primer català que creua l'Antàrtida des de la costa fins al pol Sud, una de les expedicions més dures i mundialment reputades. També és el primer espanyol que ho aconsegueix sense cap tipus d'assistència externa i servint-se exclusivament dels seus propis mitjans, és a dir, sense utilitzar energia externa.

stats