FUTBOL
Esports 14/09/2016

Aleksander Ceferin, nou president de la UEFA

L'eslovè guanya, per 42 vots a 13, l'holandès Michel Van Praag

T.p. / A.l.
2 min
Aleksander Ceferin, nou president de la UEFA

BarcelonaLa UEFA té nou president. Tal com es preveia, l'eslovè Aleksander Ceferin ha estat escollit per una àmplia majoria per conduir el màxim organisme del futbol europeu. En el congrés extraordinari celebrat a Atenes, Ceferin ha obtingut 42 vots, més del triple que l'altre candidat, l'holandès Michel Van Praag.

A la capital grega s'ha acomiadat Michel Platini, president de la UEFA des del 2007, i esquitxat per un escàndol de corrupció a la FIFA que l'ha apartat de la carrera presidencial que el francès pretenia iniciar per fer el salt de la UEFA a la FIFA.

El nou president, de 48 anys, ha apostat pel "bon govern, la transparència, la responsabilitat social i la sostenibilitat" com a eixos del seu mandat. "No sóc un xòuman ni un home de promeses no realistes", ha explicat l'home que comptava amb el suport del president de la FIFA, Gianni Infantino, i que porta l'etiqueta de continuista. Ceferin ha assegurat que la UEFA ha de mirar al futur per entrar de ple en un "període de normalització".

Qui és Ceferin?

Ceferin era un desconegut fins fa poc, però els últims mesos ha treballat molt, ajudat pels millors padrins, començant pel president de la FIFA, Gianni Infantino. Segons la revista noruega 'Josimar', s’ha teixit una xarxa per potenciar l’eslovè que provocarà haver de pagar molts favors. Per exemple, a canvi del vot suec es garanteix una vicepresidència, i els estats nòrdics serien seu de l’Eurocopa del 2024 o del 2028. La figura clau és el noruec Kjetil Siem, experiodista i director d’estratègia del president de la FIFA, Gianni Infantino, que va organitzar una reunió a Milà el dia de la final de la Champions Madrid-Atlètic de Ceferin amb les sis federacions nòrdiques. Al final de la reunió, quatre de les sis federacions van garantir el vot a l’eslovè. Cinc dies després d’aquesta reunió, el ministre d’Esports rus, Vitali Mutkó, va anunciar que els russos votarien Ceferin. L’eslovè seria el nom que han pactat Infantino i Mutkó per assegurar-se que la UEFA no posarà pals a les rodes a Rússia, organitzadora del Mundial del 2018, de manera que la UEFA es modernitzi però que no alteri el rumb. Ceferin ha negat aquestes informacions, malgrat que efectivament, aquestes federacions l'han votat.

Aleksander Ceferin, de 48 anys, aspira a presidir la UEFA. L’eslovè arriba amb el suport de federacions claus com la russa i la francesa.

Defensar els drets humans

la família gitana Strojan,

CeferinGrosuplje

De Tercera a la UEFA

KMN Svea Lesna LitijaOlimpija de Ljubljana

Brdo pri Kranj,Madrid i de Cristiano Ronaldo.

stats