FÓRMULA 1
Esports 14/12/2011

Alguersuari no creu que sigui "un drama" el seu adéu de Toro Rosso

El català no vol jutjar la situació i assegura que té "molts plans de present i de futur" a tots els nivells: professionals i esportius

Efe
2 min
Alguersuari, feliç per la setena posició aconseguida a Corea.

BarcelonaEl català Jaume Alguersuari no vol jutjar, ni se sent "víctima", ni tampoc considera que sigui "un drama" la decisió adoptada per Toro Rosso de deixar-lo fora de l'equip amb vista a la temporada que ve.

Mitjançant un comunicat, Alguersuari ha informat que coneixia la notícia des d'aquest matí, quan ha rebut telefonades de Franz Tost i de Helmut Marko, responsables de l'equip, els quals han justificat la decisió en "una política de grup".

Alguersuari s'ha mostrat "molt sorprès" per la notícia i ha relatat que fa una setmana va parlar amb Marko i amb Tost i que tots dos li van parlar dels plans que tenien per a ell amb vista a 2012. "Ho van fer amb entusiasme i em van mostrar molta confiança, també em van demanar que fos dilluns a Madrid, en un meravellós i multitudinari acte de CEPSA en el qual em van insistir en el nostre projecte 2012 a la F1", ha relatat.

Per aquest motiu, Alguersuari ha comentat que després de conèixer la notícia no volia jutjar la situació. "Si em va semblar una bogeria que em fessin debutar el 2009, amb 19 anys i tres mesos sense haver fet mai un quilòmetre en F1 abans, la notícia d'aquest dimecres m'ha semblat incomprensible en el millor moment de la meva vida esportiva", ha indicat.

El barceloní ha recordat que Red Bull l'hi va donar "tot" des dels 15 anys. "M'he format amb ells i m'he fet un pilot complet en F1 als 21 anys", ha dit. A més, Alguersuari no se sent una víctima, perquè ha gaudit durant set anys "del privilegi de ser en el millor equip del món i amb els millors mitjans".

Ha recordat que a final de març farà 22 anys i ja compta amb 46 Grans Premis disputats. "Han pres una decisió que respecto, però jo em quedo amb una formació envejable a nivell esportiu i emocional", ha dit. Tampoc no considera que el que ha passat sigui "un drama", perquè Alguersuari assegura que té "molts plans de present i de futur" a tots els nivells: professionals i esportius.

"La sorpresa m'ha durat un parell d'hores. Les necessàries per parlar amb la meva família, mirar cap al carrer. Era a Madrid, i m'he adonat que la vida està plena d'oportunitats i desafiaments", ha insistit. Alguersuari ha explicat que quan tornava a Barcelona en l'AVE i venia llegint els diaris ha recordat els cinc milions d'aturats que hi ha a Espanya. "Només podem tornar-li a aquest país la confiança i l'optimisme pensant a lluitar i a millorar cada dia. I això és el que faré a partir de demà, l'hi prometo a tota l'afició i als que m'aprecien", ha comentat.

stats